+ Yorum Gönder
Okul ve Eğitim ve Bilgi Arşivi Forumunda kuvvet ile ilgili basit sorular Konusunu Okuyorsunuz..
  1. Güneş Hoca
    Devamlı Üye

    kuvvet ile ilgili basit sorular








    Kuvvet ile ilgili basit sorular nelerdir. bunun dışında bana kuvvetin ne olduğunu ve ne gibi özelliklere sahip olduğu hakkında da bilgi verebilir misiniz. son olarak bana kuvvetin birimini ve hangi sembol ile gösterildiği hakkında bilgi verebilir misiniz.







  2. Asel
    Bayan Üye





    kuvvet ile ilgili basit sorular

    Kuvvet İle İlgili Sorular

    1)I. Kuvvet hareketli bir cismi durdurur
    II.Kuvvet birimi Newtondur
    III. Kuvvet vektörel büyüklüktür.
    IV. Kuvvet dinamometre ile ölçülür.

    Yukarıdaki ifadelerden hangileri doğrudur?
    A) I , IV B) I , II, IV C) I , III , IV D) I , II , III , IV

    2-)Yüzeyle arasında 18 N sürtünme kuvveti olan duran bir cismi aşağıdaki kuvvetlerden hangisiyle hareket ettirebiliriz?

    A) 6 B) 9 C) 12 D) 20



    3-)I. Atom çekirdeği pozitif yüklüdür
    II. Elektron yüksüz taneciktir
    III.Nötron negatif yüklüdür
    IV.Proton pozitif yüklüdür

    Yukarıdaki bilgilerden hangileri doğrudur?
    A) Yalnız I B) I,II C) I,IV D) II,IV

    4-)Bir öğrenci ,tebeşir tozu, demir tozu, tuz karışımını birbirinden ayırmak için aşağıdaki yöntemleri uyguluyor .

    I. Suda çözme
    II. Mıknatıs kullanma
    III. Süzme
    IV. Kristallendirme

    Öğrenci bu yöntemleri hangi sıra ile uygulamalıdır ?
    A) II,I,III,IV B) III,I,II,IV C) IV,III,I,II D) I,IV,II,III

    5-) Basit makinelerle ilgili aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?
    A)Bazılarında kuvvetten bazılarında yoldan kazanç sağlanır.
    B)Enerji ve işten kazanç sağlar
    C) Kuvvetten kazanç olursa yoldan kayıp olur
    D)Yoldan kazanç olursa kuvvetten kayıp olur

    6-) 60Wattlık bir elektrikli alet 5 dakikada kaç Joule enerji harcar?
    A) 18000 B) 15000 C) 3000 D) 120

    7-) Bir su cenderesinde kuvvet kazancı aşağıdakilerden hangisine bağlıdır?

    A) Kullanılan sıvının cinsine
    B) Piston yüzeylerinin oranına
    C) İçindeki sıvının miktarına
    D) Sıvının yoğunluğuna


    8-) Madde Kütle(gr) Hacim(cm3)

    X 350 150

    Y 300 60

    Z 500 100

    Yukarıda X,Y ve Z maddelerine ait değerler verilmiştir.
    Bu maddelerden hangileri aynı madde olabilir?
    A) X ve Y B) X ve Z C) Y ve Z D) X, Y ve Z

    9-)Bir öğrenci suyun içine bir yumurta bıraktığında yumurta suyun içine batıyor. Yumurtanın suda yüzmesi için öğrenci aşağıdakilerden hangisini yapmalıdır?


    A) Kaba su ilave etmeli
    B)Suyu soğutmalı
    C) Su buharlaştırılmalı
    D) Suyun içinde bol miktarda tuz çözmeli



    10-)Aşağıdaki canlılardan hangileri enerji piramidinin en alt ve en üst basamağında bulunur?

    A) Papatya - Aslan
    B) Arpa -Akbaba
    C) Salyangoz Meşe
    D) Arpa - At


    Cevaplar

    1-D ,2- D , 3-C ,4- A , 5-B , 6-A, 7-B , 8-C , 9- D , 10- B




  3. Nesrin
    Devamlı Üye
    Kuvvet bilindiği gibi hem yönü hem de birimi olan bir şeydir. bu yüzden bu özelliklere sahip olduğu için kuvvet vektörel bir büyüklüktür. bu büyüklü,k bilindiği gibi dinanometre ile ölçülür ve ayrıca da bu büyüklük bilindiği gibi F ile gösterilmektedir.




+ Yorum Gönder