+ Yorum Gönder
Gizliyara Güncel Konu Arşivi ve Bilgi Hazinesi Forumunda Yıllara göre ege bölgesinde üretilen üzüm miktarları Konusunu Okuyorsunuz..
  1. Ziyaretçi

    Yıllara göre ege bölgesinde üretilen üzüm miktarları








    ülkemizde üretilen üzüm miktarları yıllara göre çizgi grafiği paylaşabilir misiniz. Ülkemizde en çok üzüm hangi bölgede yetiştirilmektedir. Üzüm yetiştiriciliği yapacak kişiler nelere dikkat etmeliler. Üzüm yetiştiriciliği yapılması için nasıl bir iklime ihtiyaç duyulmaktadır bana bu konuda bilgi verebilir misiniz?







  2. Asel
    Bayan Üye





    yıllara göre ege bölgesinde üretilen üzüm miktarları

    Kışın -40°C sıcaklığa kadar dayanır. Yazın sıcaklığa ve kuraklığa dayanıklı bir bitki olduğundan ülkemizde hemen her bölgede yetiştirilir. Yazların yağışlı geçmesinden dolayı Karadeniz kıyılarında ve Doğu Anadolu’nun sıcaklığı yetersiz yüksek yerlerinde yetiştirilemez.
    Üretim en fazla Ege Bölgesi’nde yapılmaktadır. G. Doğu Anadolu, İç Anadolu, Marmara ve Akdeniz bölgelerinde de üretilir. Özellikle Ege Bölgesi’nde Manisa, İzmir, Denizli yörelerinde üretilen çekirdeksiz üzüm kurutularak önemli bir kısmı ihraç edilir. Üzüm, soğuğa ve kuraklığa dayanıklı olduğundan, ülkemizde elma ile birlikte en yaygın olan meyvedir.




  3. Ziyaretçi
    Allahım ya birz daha açarsanız sevinicem anlamıyorummm




  4. Gülşen
    Devamlı Üye
    Ülkemizde en çok üzüm yetiştiriciliği Ege bölgesinde yapılmaktadır. İzmirde ve manisada üzüm yetiştiriciliği yapılmakta burada yetiştirilen üzümler hem taze olarak tüketilmekte hemde şarabı yapılmaktadır. Üzümün yetişmesi için yüksek ısı gerekmektedir. Ege bölgesinin sıcak olması nedeni ile egede ülkemizin en kaliteli üzümleri yetişmektedir. Üzüm yetiştiriciliğinde ikinci sırada Güney doğu anadolu bölgesi gelmektedir.

+ Yorum Gönder