+ Yorum Gönder
Yemek Tarifleri ve Çocuk Yemekleri Forumunda Tahıllı Mama Tarifi Konusunu Okuyorsunuz..
  1. Ziyaretçi

    Tahıllı Mama Tarifi








    tahıllı mama tarifi kısaca







  2. Diyar
    Yeni Üye





    Tahıllı Mama Tarifi

    tahilli_mamalar.jpgTahıllı mamalar bir dönem bebeğin tek temel besinini oluşturur. Bebeğin kolaylıkla kabul ettiği bu yiyecekler, lezzet açısından sütten pek farklı değillerdir. Şimdi size bebeğinizin "menüsünü" zenginleştirecek, değişik tatlara alışmasını sağlayacak bir dizi mama tarifi sunuyoruz.
    pirinç lapası
    Malzeme:
    150 gr su
    140 gr süt
    1 çay kaştğı pirinç unu
    1 çay kaşığr bal
    Yapılışı. Pirinç ununu soğuk suda eritiniz, daha sonra çok kısık ateşte 20 dakika kadar karıştırarak pişiriniz. Ateşten indirdikten sonra biberona koyunuz. 150 gram kadar süt ekleyiniz. (Önceleri lapayı ince delikli bir süzgeçten geçirmek gerekebilir.) Bal ile tat*landırınız. Bu lapayı üçüncü aydan başlayarak kullanmak uygundur.
    Nişasta lapası (Tapyoka)
    Hazırlanışı, pirinç lapasıyla aynıdır. Tek farkı tapyoka nişastası kullanılma*sıdır. Tapyoka nişastasında glüten yoktur. Kalori açısından zengin oluşu nedeniyle ilk aylarda hazırlanacak hafif mamalar arasında yer alır.
    Kepek lapası
    Malzeme: 350 gr sebze suyu 1,5 çorba kaşığı kepek 1 çay kaşığı zeytinyağı
    Yapılışı. Ilık sebze suyunda kepeği eritiniz. 15 dakika kadar pişiriniz. Oda sıcaklığında soğumasını bekleyiniz, daha sonra zeytinyağı ekleyiniz. Lapaya ince rendelenmiş havuç da konulabilir. Sebze suyu, eşit miktarda süt ile karıştırılabilir. Bu nedenle çocuğu uzun süre tok tutar. Üç aydan başlayarak bebeğinize verebilirsiniz. Ancak başlamadan önce hekiminize danışınız.
    İrmikli maydanoz ezmesi
    İki çay fincanı suda, iki çorba kaşığı irmik eritiniz, 15 dakika karıştırarak pişiriniz (çok katıfaşırsa su ekleyebilirsiniz). İyice pişirince yarım fincan sıcak süt, bir çay kaşığı sıvı yağ ve bir çorba kaşığı çok ince kıyılmış maydanoz ekleyiniz ve karıştırınız. 4. aydan başlayarak verebilirsiniz.
    Biraz da peynir katalım
    (Suda bekletilerek tuzu alınmış ve ufalanmış beyaz peynir kullanınız.)






+ Yorum Gönder