+ Yorum Gönder
Yemek Tarifleri ve Deniz Ürünleri Forumunda Fırında Balık (Çok Zor) Yemek Tarifi Konusunu Okuyorsunuz..
  1. DereeN
    Devamlı Üye

    Fırında Balık (Çok Zor) Yemek Tarifi








    Fırında Balık (Çok Zor) Yemek Tarifi
    Malzemeler
    • 1/2 kg beyaz etli balık
    • 3 adet patates (irice)
    • 3 adet yumurta
    • ½ su bardağı sıvı yağ
    • 1 çorba kaşığı un
    • 1 çorba kaşığı galeta unu
    • 100 gr. Kaşar peyniri
    • karabiber
    • tuz


    Tarif
    Balıkları temizleyip başlarını ayırdıktan sonra fileto tarzında ikiye ayırınız ve kuyruklarını kesip atınız (Bu işlemi balıkları alırken balıkçınıza da yaptırabilirsiniz). Balık filetolarını yanmazda tavada, iki çorba kaşığı tereyağ ilave ederek derileri hafifçe kahverengileşinceye kadar kızartınız. Kızarmış balıkları soğumaya bırakınız. Bilahare deri ve kılçıklarını ayıklayıp beyaz etleri küçük parçalara ayırınız. Patatesleri soyup küçük parçalar halinde (kesme şeker büyüklüğünde) doğrayınız ve tavada kızartınız. Kızarmış patateslerin üstüne karabiber ve tuz ilave serpiniz. Yumurtaları patateslerin üzerine kırıp unu ilave ediniz ve iyice karıştırınız. Pyrex kap veya tepsiyi yağlayınız ve üstüne galeta unu serpiniz ve balık etlerini üzerine yerleştiriniz. Karışımı tepsideki balıkların üstğüne dökünüz. 1500C fırında 25 ila 30 dakika pişiriniz. Çıkarıp üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpip tekrar fırına koyunuz. 5 dakika sonra çıkarınız.







  2. Harbi @ kız
    Bayan Üye





    Fırında Balık Hazırlanışı


    - Balıkları temizleyip yıkayınız.
    - Palamut tavada yaptığınız gibi halka halka doğrayınız.
    - Kenarlı bir tepsiye diziniz.
    - Soğanı rendeleyiniz.
    - Domatesin kabuklarını soyup kuşbaşı doğrayınız.
    - Maydanozu kıyıp üçüncü bir kasede karıştırıp yağı, limon suyunu, tuzunu, karabiberi koyup hepsini iyice karıştırınız.
    - Bu karışımı tepsideki balıkların üzerine dökünüz.
    - Unu biraz suyla ezip, bunu da balıkların üzerine dökünüz.
    - Tepsiyi fırına koyup 15-20 dakika pişiriniz.




+ Yorum Gönder