+ Yorum Gönder
Yemek Tarifleri ve Deniz Ürünleri Forumunda Çinekop Tava Tarifi - Çinekop Tava Yapılışı - Çinekop Tava Nasıl Yapılır - Çinekop Tava Malzemeleri Konusunu Okuyorsunuz..
  1. HARBİKIZ
    Moderator

    Çinekop Tava Tarifi - Çinekop Tava Yapılışı - Çinekop Tava Nasıl Yapılır - Çinekop Tava Malzemeleri








    Çinekop Tava Tarifi - Çinekop Tava Yapılışı - Çinekop Tava Nasıl Yapılır - Çinekop Tava Malzemeleri


    4 kişilik
    1 kg çinekop
    1 çorba kaşığı tuz
    2 su bardağı soğuk su
    1 çay kaşığı karbonat
    2 su bardağı un
    2 demet taze soğan
    2 adet kırmızı turp
    1 demet roka
    2'şer adet limon ve havuç
    Kızartmak için:
    Sıvıyağ

    Çinekopları temizleyip, yıkayın. Suyu süzüldükten sonra içlerini tuzlayıp, 1 saat bekletin. Soğuk su ve karbonatı bir kapta karıştırın.
    Balıkları önce una sonra karbonatlı suya batırın. Kızdırılmış sıvıyağda kızartın. Taze soğan, kırmızı turp, roka, limon ve havuç dilimleriyle birlikte servis yapın.







  2. Harbi @ kız
    Bayan Üye





    Çinekop Tava Hazırlanışı


    - Balıkları temizleyip yıkayınız. Süzgeçte bekleterek sularını iyice süzdürünüz.
    - Yemeğe 20 dakika kala kızartma yağını tavaya koyup kızdırınız. Bu arada balıkları tuzlayıp çok iyi unladıktan sonra tavaya atınız. Altını üstünü iyice, pembe renkte kızartınız.
    - Kızartmış olduğunuz balıkları kağıt yada peçete yayılmış tepsiye çıkarınız.
    - Yağı alınan balıkları servis tabaklarına alarak istediğiniz garnitür ve yeşilliklerle süsleyin.




+ Yorum Gönder


çinekop nasıl pişirilir tavada,  çinekop yapılışı,  tavada çinekop nasıl pişirilir,  tavada çinekop