+ Yorum Gönder
Yemek Tarifleri ve Deniz Ürünleri Forumunda Çinekop Izgara Tarifi - Çinekop Izgara Yapılışı - Çinekop Izgara Nasıl Yapılır - Çinekop Izgara Konusunu Okuyorsunuz..
  1. HARBİKIZ
    Moderator

    Çinekop Izgara Tarifi - Çinekop Izgara Yapılışı - Çinekop Izgara Nasıl Yapılır - Çinekop Izgara








    Çinekop Izgara Tarifi - Çinekop Izgara Yapılışı - Çinekop Izgara Nasıl Yapılır - Çinekop Izgara Malzemeleri


    MALZEMELER
    1 kg. Çinekop
    2 tatli kaşığı tuz
    2 yemek kaşığı zeytinyağı

    YAPILIŞI
    Balığı temizleyerek, tuzlayın ve süzgeçte 15 dakika bekletin. Bu arada izgarayı yağlayıp, balıklari yerleştirin. Kömür ateşinde veya elektrikli ızgarada 15 dakika kadar pişirin.


    2. Tarif

    12 adet çinekop balığı
    Az ayçiçek yağı
    Tuz
    Limon
    Kırmızı soğan

    Balıkları ayıklayıp ortasını çizin. Yağlayıp, tuzlayıp ızgaraya koyun. Bir tarafı pişmeden çevirmeyin, dağılır. Teflon tavada da aynı pişer. Kırmızı soğan ve limonla servis yapın.







  2. Harbi @ kız
    Bayan Üye





    Çinekop Izgara Hazırlanışı


    - Balıkları güzelce yıkayıp suyunu süzdürdükten sonra tuzlayıp biberleyiniz.
    - Bir fincan sıvıyağı döküp balıkları yağlayıp ızgaraya diziniz.
    - 15 dakika kadar ızgarada altını üstünü pişiriniz.
    - Maydanozu ince kıyınız.
    - Soğanı piyaz soğanı gibi doğrayıp tuzla ovduktan sonra yıkayınız ve maydanozu katınız.
    - Bir limonun suyun da sıkıp, maydanoz ve soğan karışımına koyup hepsini karıştırınız.
    - Balıklar pişince servise alıp bu sosla beraber servis yapınız.




+ Yorum Gönder


çinekop ızgara,  çinekop ızgara nasıl pişirilir,  çinekop ızgara nasıl yapılır,  cinekop izgara nasil yapilir,  ızgarada çinekop nasıl pişirilir,  ızgarada çinekop nasıl yapılır