+ Yorum Gönder
Yemek Tarifleri ve Deniz Ürünleri Forumunda Midye Tava Tarifi Konusunu Okuyorsunuz..
  1. Ebubekir Abdullah
    Devamlı Üye

    Midye Tava Tarifi








    Midye Tava Tarifi

    Malzeme:

    40 ila 60 adet ayıklanmış midye
    ½ litre bira
    1 su bardağı un
    1 su bardağı zeytinyağı
    1 tatlı kaşığı sirke
    2 ila 3 adet yumurta
    Tuz
    Karabiber
    Kırmızı toz biber
    Limon
    3 Dilim bayat ekmek
    6 ila 8 adet ceviz içi

    Yapılışı:

    Balıkçıdan aldığınız ayıklanmış midyeleri yıkadıktan sonra sakal ve inci açısından kontrol ediniz. Bazı midyelerin içinde "sakal" tabir edilen tek bir kıl ile "inci" tabir edilen taş taneleri olabilir. Eğer varsa bunları sivri uçlu bir makas ile temizleyin. Temizlenmiş midyeleri bir kaba koyup üzerine biranın tamamını döküp buzdolabının +5oC’lık bölümünde en az 12 saat bekletin. Dinlenmiş midyeleri çıkarıp birayı süzün (asla yıkamayın).

    Bayat ekmek dilimlerinin içlerini iyice ufalayın ve su ilave ederek koyu bir bulamaç haline getirin. İyice dvülmüş ceviz içlerini, bir çorba kaşığı zeytinyağını, bir tatlı kaşığı sirkeyi, birkaç damla limonu,kararınca kırkızı toz biberi ve tuzu ilave edip karıştırın. İyice karıştıktan sonra bir kenara koyun. Bu yapılan sosun adı tarator’dur.

    Tavada zeytinyağını iyice kızdırın. Midyeleri önce una, sonra çırpılmış yumurtaya bulayıp kızgın yağa atın. Unun rengi koyu portakal rengine yaklaşınca pişmiş demektir. Midyeleri her tabağa eşit miktarda koyup bir kenarına da taratoru koyup taze servis yapın.

    Dikkat edilecek hususlar:
    Midye çok dikkat edilmesi gereken bir deniz ürünüdür. Kirli sulardan, iskelelerin demir ve ahşap ayaklarından toplanan midyeler hiçbir tad vermeyeceği gibi sağlığa zararlı da olabilir. Dolayısıyla midyenin muhakkak tanıdığınız bir balıkçıdan alınması şarttır.
    Midyelerin alındığı zaman taze (en fazla bir günlük) olması lazımdır. Aksi taktirde kabarmaz.

    Her ne kadar bazı kişiler midye tavaya limon sıkıyorlarsa da tavsiye edilmez. Midye taratorla yenir







  2. Harbi @ kız
    Bayan Üye





    Midye Tava Hazırlanışı

    midye-tava.jpg


    - Midyeleri yıkayıp süzgeçte suyunu süzdürünüz.
    - Unu bir kaseye koyup içine su ilave ederek boza kıvamına getiriniz.
    - Tuz atıp karıştırınız.
    - Kızartma yağını tavaya koyunuz.
    - Midyeleri önce biraya sonra unlu bulamaca bastırıp kızgın yağa atıp pembe renkte kızartınız.
    - Kızaranları kağıt üzerine alıp sıcak servis yapınız.




+ Yorum Gönder


gerçek orjinal midye tava nasıl yapılır