+ Yorum Gönder
Yemek Tarifleri ve Deniz Ürünleri Forumunda Balıklı Muska Böreği Nasıl Yapılır Konusunu Okuyorsunuz..
  1. Harbi @ kız
    Bayan Üye

    Balıklı Muska Böreği Nasıl Yapılır








    Balıklı Muska Böreği Nasıl Yapılır
    Yuvarlak yufkayı ortasından ikiye kesin, iki yarım yufkayı üst üste koyup tekrar kiye bölün ve böylece dört parça (çeyrek) yufka elde edin. Aynı işlemi iki kere daha tekrarlayıp tek yufkanızı toplam 16 üçgen şeride bölün

    Malzemeler

    1 hazır yufka,
    5-6 adet küçük balık
    (sardalya, hamsi veya benzeri kolay filetosu çıkabilen, az kılçıklı, dikensiz balbalıklardan),
    1 küçük boy soğan,
    yarım demet maydanoz,
    tuz,
    karabiber,
    kızartma için sıvı yağ.



    Yuvarlak yufkayı ortasından ikiye kesin, iki yarım yufkayı üst üste koyup tekrar kiye bölün ve böylece dört parça (çeyrek) yufka elde edin. Aynı işlemi iki kere daha tekrarlayıp tek yufkanızı toplam 16 üçgen şeride bölün. Balıkları temizleyin, kafa ve kılçığını atın, herbir filetoyu yarım santimden küçük parçalar halinde doğrayın. Soğanı balıkların üzerine rendeleyin. Maydanozu yıkayın, dallarını ayıklayın, yapraklarını ince ince kıyın, balıklara ilave edin, tuz ve karabiberi koyun, tahta bir kaşıkla iyice karıştırın. Herbir 1/8 yufkanın geniş tarafına soğanlı balık karışımından koyarak muska (üçgen) şeklinde sarın, sonuna geldiginizde ortada kalan ince ucu bir küçük kaseye koyacağınız suya batırarak sarmış olduğunuz kısım üzerine yapıştırın. Yağda kızartarak önce bir kağıt mutfak havlusunda fazla yağını süzdürün, sıcak olarak sofraya getirin.Balıkları doğrayacağınız bıçak tırtıllı olursa balık etleri parçalanıp ezilir. Başka yemekten kalmış haşlanmış balıklar ile de bu böreği hazırlayabilirsiniz.







  2. VUSLAT
    Bayan Üye





    herşyden nbörek oluyorda balıktan olmazmı demeyin çünkü balıklada çok güzel börek olmaktdır denemeyenlerin denemeleri gerek,ir tabi tarife göre yapılması gerekir




+ Yorum Gönder