+ Yorum Gönder
Yemek Tarifleri ve Deniz Ürünleri Forumunda Sarmısak Soslu Midye Nasıl Yapılır Konusunu Okuyorsunuz..
  1. Harbi @ kız
    Bayan Üye

    Sarmısak Soslu Midye Nasıl Yapılır








    Sarımsak Soslu Midye

    Midyeleri yıkayın. Süzün, bir tencereye koyun ve kısık ateşte kendi suyu ile 10 dakika pişirin. Sarmısakları ayıklayın ve tuz ile ezin.

    Malzemeler

    20 midye eti,
    3 diş sarmısak,
    yarım çay kaşığı tuz,
    yarım demet maydanoz,
    2 yemek kaşığı zeytinyağı, 4 yemek
    kaşığı limon suyu.


    Midyeleri yıkayın. Süzün, bir tencereye koyun ve kısık ateşte kendi suyu ile 10 dakika pişirin. Sarmısakları ayıklayın ve tuz ile ezin. Maydanozu ayıklayın, yıkayın, kalın saplarını atın ve yapraklarını
    kıyın. Sarmısak, limon suyu ve maydanozu karıştırıp midyelerin üzerine dökün. Karştırın ve ılık servis yapın. Kabuklu midye kullanacaksanız önce midyeleri bir tencereye koyup ateşe oturtun ve
    kabukları açıkdıkça midyeleri çıkartıp alın.








  2. Betul
    Devamlı Üye





    Sarımsak soslu midye yapmak için öncelikle midyeleri bir süzgeçte iyice yıkayın ve o midyeleri kısık ateşte kendi suyu ile birlikte 10 dakika pişirin ve sarımsaklarınızı da seçip tuz ile ezin vs. bu yemek yani midye çok lezzetli olur.




+ Yorum Gönder