+ Yorum Gönder
Yemek Tarifleri ve Deniz Ürünleri Forumunda Kırlangıç Balığı Çorbası Nasıl Hazırlanır Konusunu Okuyorsunuz..
  1. Harbi @ kız
    Bayan Üye

    Kırlangıç Balığı Çorbası Nasıl Hazırlanır








    Kırlangıç Balığı Çorbası Hazırlanışı

    Kırlangıç Balığı Çorbası.jpg
    - Balığı ayıklayıp yıkayınız.
    - Geniş bir tencereye balığı, iri doğranmış soğanı, havucu, patatesi, defne yaprağını koyunuz.
    - Üzerlerine 4-5 bardak su koyduktan sonra, tu atıp orta ateşte yarım saat pişiriniz
    - Balık ve sebzeler yumuşayınca ateşten alınız.
    - Balığı tencereden başka bir kaba alınız.
    - Tenceredeki sebzeleri bir süzgece boşaltıp süzünüz.
    - Ayrı bir tencerede bir kaşık yağla unu pembeleşmeden kavurunuz.
    - Süzdüğünüz balıklı sebze suyunu azar azar bunun üzerine dökerek iyice eziniz.
    - Çorba kıvamına gelinceye kadar su ilave ediniz.
    - Balığın kılçık ve derisini ayırıp etlerini fındık büyüklüğünde doğrayınız.
    - Tenceredeki çorbaya balık etlerini katıp bir iki taşım daha kaynatınız.
    - Bir kasede bir yumurta sarısı ile bir limon suyunu iyice karıştırınız.
    - Kaynamakta olan çorba suyundan alıp yumurta sarısı ve süt karışımına koyunuz ve ılıklaştırarak çorbaya katınız, bir taşım daha kaynatıp ateşten alınız.
    - Servis kasesine boşaltıp üzerine kıyılmış maydanoz serpip servis yapınız.







  2. Merve Altıok
    Devamlı Üye





    balığı tavada gördün fırında gördüm mangalda da gördüm pilavını dolmasını bile gördüm ama çorbasını da ilk defa görüyorum




+ Yorum Gönder