+ Yorum Gönder
Yemek Tarifleri ve Deniz Ürünleri Forumunda SARDALYA Nasıl Pişirilmeli Konusunu Okuyorsunuz..
  1. Ziyaretçi

    SARDALYA Nasıl Pişirilmeli










    SARDALYA Nasıl Pişirilmeli kısaca








  2. Asel
    Bayan Üye





    Sardalya Balığı Nasıl Pişirilmeli

    sardalyanın en lezzetli mevsimi temmuz-ekim aylarıdır. Bu sürede çeşitli ızgaraları, fırnını ve kağıt kebabı, buğlaması ve plakisi yapılabilir. Kasım-haziran arasında ise ancak plaki ve buğlaması yapılabilirse de bir önceki döneminki kadar lezzetli olmaz. Sardalyanın küçüğüne papalina tabir edilir; ayıklamadan yemeği yapılır. Tirsi ise sardalya azmanıdır. Kıl tarzında çok kılçığı vardır ve sardalya kadar lezzetli değildir.





+ Yorum Gönder