+ Yorum Gönder
Yemek Tarifleri ve Deniz Ürünleri Forumunda LEVREK,MiNEKOP,EŞKiNE Nasıl Pişirilmeli Konusunu Okuyorsunuz..
  1. Ziyaretçi

    LEVREK,MiNEKOP,EŞKiNE Nasıl Pişirilmeli








    levrek,minekop,eşkine nasil pişirilmeli kisaca








  2. Asel
    Bayan Üye





    Balıklar Nasıl Pişirilir

    LEVREK

    Levrek nasıl pişer? tava, ızgara, buğulama, pilaki

    Pulları oldukça iri olan levreklerin yanları genelde beyaz, alt bölümleri gümüşi, alt yüzgeçi ise sarımsıdır. Benekli levrek Güney Ege ve Akdeniz’de, bayağı levrek ise bütün denizlerimizde görülür. Yıl boyunca yenen levreğin çok lezzetli eti vardır. En güzel mevsimi kış ayları ve ilkbaharın başıdır.

    Minekop veya Eşkina
    Balığın pulları iri ve cildine yapışık olduğu için balıkçıya temizletip filetosunu çıkartın. Evde filetoları güzelce yıkayıp tuzlayalım. Soğanları ince doğtayıp tuzla ovup, kıyılmış maydanozla karıştıralım. Domatesin kabuklarını soyarak çekirdeklerini çıkarıp, halka şeklinde doğrayalım. Sivri biberleri 3e bölelim.

    2 karış boyunda çift kat kare şeklinde kesilmiş yağlı kağıtlarımızı hazırlayalım. Kağıdın üstünü hafifçe zeytinyağ ile yağlayalım. Üzerine biraz soğan piyazından koyarak 2 adet filetomuzu da yerleştirelim. Üzerine sırasıyla soğan piyazı, domates dilimi, sivri biber koyup kağıdı paket halinde katlayalım. Açılmaması için iğneleyelim. Yağlanmış tepsiye kağıtları yerleştirip, 40 dk. üstünü ıslatıp kızgın fırında pişirelim. Pişen paketleri sofrada açıp, üzerine limon sıkıp, sıcak olarak servis yapalım.





+ Yorum Gönder


eşkina nasıl pişirilir,  minekop balığı nasıl pişirilir,  eşkina balığı nasıl pişirilir,  minekop nasıl pişirilir,  minekop tarifi,  eşkina balığı nasıl kızartılır