+ Yorum Gönder
Sağlık Merkezi ve Diyet ve Beslenme Forumunda AB rh Kan Grubuna Göre Beslenme.. Konusunu Okuyorsunuz..
  1. RüzgarGülü
    Devamlı Üye

    AB rh Kan Grubuna Göre Beslenme..








    AB GURUBU HAKKINDA BİLGİ

    A ile B'nin modern karışımı

    Çevresel değişikliklerden kaynaklanan beslenme özellikleri
    Sindirim sistemi çok duyarlıdır
    Bağışıklık sistemi çok güçlüdür
    Stresi yenmek için zihinsel faaliyetlerden yararlanabilir
    Sırrı henüz tam olarak bilinmiyor.

    DİYET NASIL OLMALI
    Daha önce de belirttiğimiz gibi, AB grubu, diğer kan gruplarından çok daha kısa bir geçmişe sahip. AB grubundaysanız, yiyeceklerinizi seçerken çok dikkatli davranmalısınız. A ve B gruplarının beslenme düzenlerini dikkatle incelemek gerekir. A ve B gruplarına uygun olmayan yiyeceklerin çoğu AB grubu için de sakıncalıdır. Ancak diğer kan gruplarına tavsiye edilmeyen domates AB grubundakilere öneriliyor. Kilo alma konusunda AB grubundakiler A ve B gruplarındaki genlerin özelliklerini taşıyabilirler. Bu da zaman zaman problem yaratır. Örneğin A grubundakiler gibi mide asidinizin miktarı az olabilir. B grubundakiler gibi et yemeye kalkıştığınız zaman sindirim sorunuyla karşılaşırsınız. Yediğiniz et, vücudunuzda yağ olarak depolanabilir. Eğer kilo vermek istiyorsanız, et yemekten kaçınmalısınız. Et yerken de yanında mutlaka sebze bulundurmalısınız ve de etin miktarının çok az olmasına dikkat etmelisiniz. Deniz ürünleri, süt ürünleri ve taze sebze kilo vermenize yardımcı olur

    MİDE ASİDİ YETERSİZ
    AB grubunun, A ve B gruplarının özelliklerini taşıması ilginç bir durum yaratıyor. Çok fazla hayvansal protein almanız sindirim sisteminizi zorlar. Tıpkı A grubundakilerde olduğu gibi sizin de mide asidiniz yeterli değildir. İşte bu yüzden azar azar ve sık sık yemek yemelisiniz.Kuzu, koyun, tavşan ve hindi eti yiyebilirsiniz. Dana ve sığır etlerinden uzak durmalısınız. Tavuk ve piliç eti yerine hindi etini tercih etmelisiniz.

    YOĞURT UYGUNDUR
    Sütlü besinler konusunda, B grubundakilerin alışkanlıklarına ağırlık verebilirsiniz. Yoğurt, kefir ve yağı alınmış krema sizin için uygundur. Yumurta yerken iki yumurta beyazı ile bir yumurta sarısı yerseniz, kolesterolünüzün artmasını önlersiniz buna karşılık vücudunuzun protein ihtiyacını gidermiş olursunuz.

    HASTALIĞA KARŞI ÖNLEM
    Hastalanan herkesin zihninde aynı soru şekillenir: ‘‘Neden ben?’’ Tıptaki büyük gelişmelere rağmen bu soruya kesin bir yanıt vermek olanaksız. Sadece bazı kişilerin belirli bazı hastalıklara kolayca yakalandıkları biliniyor
    Kan gruplarının sağlık sorunlarıyla doğrudan bağlantılı oldukları saptandı. örneğin A grubuna dahil olan ve de ailesinde kalp hastalıklarına yakalanmış kişiler bulunanların beslenme konusunda çok titiz davranmaları gerekiyor. Ayrıca A grubunun kanser türlerine karşı da özellikle korunması şart.
    O grubu karmaşık virüslere kolay kolay uyum sağlayamaz. O grubundakilerin bağışıklık sistemleri güçlü olmasına güçlüdür ama gücünün sınırlı olduğu da unutulmamalı.
    B grubundakiler virüs hastalıklarına karşı savunmasızdırlar. Sinir sistemiyle ilgili sorunlara karşı önlem almalıdırlar.
    AB grubundakiler, daha çok A grubunun sorunlarıyla karşılaşırlar. Görüldüğü gibi sağlıklı yaşayabilmek, hastalıklardan korunabilmek için öncelikle kan grubunun bilinmesi ve özelliklerinin dikkatle incelenmesinde yarar var.

    KAN GRUBU HASTALIKLARI
    Kan grubuyla doğrudan ilgili olan sorunlara kısaca göz atalım:
    Yaşlılık hastalıkları
    Alerjiler
    Astım ve saman nezlesi
    Bağışıklık sistemiyle ilgili sorunlar
    Kan hastalıkları
    Kalp ve damar hastalıkları
    Çocuk hastalıkları
    Diyabet
    Enfeksiyon hastalıkları
    Karaciğer hastalıkları
    Cilt sorunları
    Kadınların üreme organlarındaki sorunlar.

    BÖBREKLER VE BEYİN
    Kuşkusuz, kan grubu ne olursa olsun, herkes zamanla yaşlanır. Bu nedenle de tıp, yüzyıllar boyunca, yaşlılığı önlemenin yollarını araştırdı. Bu çalışmalar, bugün de sürüp gidiyor. Yaşlılık hastalıkları denilince, öncelikle böbrekler ve beyin akla gelmeli. Yaş ilerledikçe, böbreklerin çalışmasında bazı sorunlar ortaya çıkabilir. Örneğin yetmiş yaşına gelen bir kişinin böbreklerinin ancak yüzde yirmi beş kapasite ile çalışması söz konusudur.
    Yaşlılığın öncelikle hissedildiği ikinci organ beyindir. Yaşlı bir insanın beynindeki nöronlar birbirlerine karışır. Bu karışma yüzünden de başta Alzheimer olmak üzere çeşitli hastalıklar ortaya çıkar. Kan grubunun özelliklerine uygun bir beslenme planı uygulamak, yaşlılığın gecikmesini sağlayabilir. Kan gruplarının birer gençlik kaynağı olduğunu söyleyemeyiz. Ama yaşlılık döneminin gecikmesi ve bu dönemden mümkün olduğu kadar az zarar görmek, kan gruplarının özelliklerini bilmekle sağlanabilir. Kan grupları, bizim yaşam formülümüzdür. Formülümüzü bilirsek ve onun gereklerini yerine getirirsek pek çok sağlık sorunundan korunabiliriz.

    AB GRUBUNDAKİLER İÇİN ÖRNEK DİYET
    AB grubundakiler hayvansal yağlar yerine zeytinyağını tercih etmeliler. Zeytinyağı bir mono doymamış yağdır ve kandaki kolesterol miktarını azaltır. Çok az miktarda olmak koşuluyla diğer bitkisel yağları da kullanabilirsiniz. Ama hayvansal yağları kesinlikle kullanmamalısınız.

    Kahvaltı:
    Sabah kalkar kalkmaz limonlu su
    1 bardak greyfurt suyu
    2 dilim mısır ekmeği
    2 dilim beyaz peynir
    Kahve
    Öğle yemeği:
    100 gram haşlanmış hindi göğüs eti
    2 dilim kepek ekmeği
    Salata
    2 erik
    Ot çayı
    İkindi:
    1 dilim peynirli kek
    Ot çayı
    Akşam yemeği:
    Omlet
    Çok az yağda pişirilmiş sebze
    Karışık meyve salatası
    Kafeinsiz kahve
    İstenirse 1 kadeh kırmızı şarap

    AB GRUBUNDAKİLERE ÖNERİLER
    AB grubundakiler biber ve sirkeyi kendilerine yasaklamalılar. Salatalarda zeytinyağı ve limon kullanmalılar. Bol miktarda sarmısak kullanmaktan kaçınmamalılar. Şeker ve çikolata çok az miktarlarda olmak şartıyla yenebilir. AB grubuna dahil olanların mide asitleri çok az olduğu için mide kanserine yakalanma olasılıkları fazladır. Bu nedenle de C vitamini takviyesi yapmaları çok yararlı olur.
    AB grubundakiler için sinir sistemini yatıştıran ot çayları çok yararlıdır. AB grubuna uygun egzersizler, aslında A ve B gruplarına önerilenlerin bir tekrarı. Sakinleşmek stresten kurtulmak için önerilen egzersizlerin belirtilen sürelerde uygulanması çok önemli.
    Hatha Yoga (30 dakika) haftada 3-5 kez
    Golf (60 dakika) Haftada 2-3 kez
    Bisiklet (60 dakika) haftada 2-3 kez
    Yüzme ( 30 dakika)haftada 3-4 kez
    Dans (30-45 dakika) haftada 2-3 kez
    Aerobik (30-45 dakika)
    haftada 2-3 kez
    Gerinme egzersizi (15 dakika)








  2. HARBİKIZ
    Moderator





    Diyetler için bitkili karışımlar

    Diyetlerde kullanılabilecek bu bitkisel karışımlar kilo vermenizi hızlandırabilir.


    Aşağıda sizin için hazırladığımız diyetlerde kullanılabilecek reçeteleri göreceksiniz.
    Reçeteler uygulanırken dikkat edilmesi gereken hususlar:
    * Reçetelerde verilen miktarları aşmayınız!
    * Uygulamak üzere seçtiğiniz Reçeteyi 14 günden fazla kullanmayınız.
    * Çabuk zayıflamak için aşırışığa kaçmayınız!
    * Yavaş yavaş zayıflayınız!
    * Her gün , hiç olmazsa yarım saat yürüyünüz!
    * Bütün dertlerinizden sıyrılıp neşeli olmaya gayret ediniz!
    * Yazın, fırsat buldukça yüzün; kışın kolayınıza gelen beden hareketlerini yapın!

    Yatarken
    • 1 bardak oda sıcaklığında su

    REÇETE 1
    Malzeme :limon,greyfurt,bal,su Hazırlanışı:3 tane limon ile 2 tane greyfurt,kabukları soyulmadan inci ince kesilir. üzerine, 4 su bardağı su konulur.15 dakika kaynattıktan sonra 3 çorba kaşığı süzme bal ilave edilir.15 dakika daha kaynatıldıktan sonra porselen bir kaba süzülür.sabah akşam , birer su bardağı içilir.

    REÇETE 2
    Malzeme :limon,şeker,su Hazırlanışı:1 çay bardağı yeni sıkılmış limon suyuna 1 çorba kaşığı su ile 1 kahve kaşığı toz şeker konur.karıştırıldıktan sonra içilir.

    REÇETE 3
    Malzeme apatya,limon,su Hazırlanışı:4 bardak kaynak suya,1 çorba kaşığı ufalanmış paptya ve kabukları soyulmadan doğranmış 1 limon konur.6 saat bekletildikten sonra süzülür.saat 10:00,15:00 'de birer çay bardağı içilir.

    REÇETE 4
    Malzeme :atkuyruğu(tilkikuyruğu,zemberekotu),su Hazırlanışı:4 su bardağı kaynak suya 20 gram (1 çorba kaşığı) ufalanmış atkuyruğu konur. yarım saat bekletildikten sonra ince ve temiz bir tülbentten süzülür. saat 10:00,15:00 ve 21:00'de birer çay bardağı içilir.

    REÇETE 5
    Malzeme :kiraz çöpü, su Hazırlanışı:6 bardak suya 1 çay bardağı dolusu kiraz çöpü konur.12 saat bekletilir. sonra 15 dakika kaynatılır ve yarım saat bekletilir.süzüldükten sonra saat 10:00,15:00 ve 21:00'de birer çay bardağı içilir.

    REÇETE 6
    Malzeme :biberiye(rosmarinus officinalis),su Hazırlanışı:4 su bardağı saf sirkeye 1 avuç biberiye konur.10 gün bekletildikten sonra ince ve temiz bir tülbentten süzülür.sabah akşam birer çay bardağı içilir.

    REÇETE 7
    Malzeme :kanavcıotu(adonis vernalis),su Hazırlanışı:1 su bardağı sıcak suya 1 tatlı kaşığı ufalanmış kanavcıotu konur.20 dakika bekletildikten sonra süzülür. günde 3 kere birer çorba kaşığı içilir.

    REÇETE 8
    Malzeme :kereviz,domates,havuç,su Hazırlanışı:4 bardak suya 2 tane kerviz doğranır.15 dakika kaynatıldıktan sonra süzülür. suyuna;1 su bardağı yeni sıkılmış domates suyu ile 1 su bardağı yeni sıkılmış havuç suyu konur.saat 10:00,15:00 ve 21:00'de birer çay bardağı içilir.

    REÇETE 9
    Malzeme :mısır püskülü,su Hazırlanışı:4 bardak suya 3 tutam mısır püskülü konur.15 dakik kaynatıldıktan sonra ince ve temiz bir tülbentten süzülür.günde 3 kere birer su bardağı içilir.

    REÇETE 10
    Malzeme :ıspanak,mısırözü yağı,su Hazırlanışı:1/2 kg ıspanak iyice temizlendikten sonra 4 bardak suya konup az haşlanır. süzüldükten sonra üzerine 3 çorba kaşığı mısırözü yağı konup yenir.

    REÇETE 11
    Malzeme :marul tohumu,su Hazırlanışı:4 bardak suya 1 tatlı kaşığı marul tohumu konur.5 dakika kaynatıldıktan sonra süzülür.günde 2 kere birer kahve fincanı içilir.

    REÇETE 12
    Malzeme :limonsuyu,bal Uygulanışı:

    1. hafta, her gün; 1 kahve fincanı limonsuyuna 1 kahve fincanı su ve 1 kahve kaşığı süzme bal katılıp içilir.
    2. hafta, her gün; 1 çay bardağı limonsuyuna 1 çay bardağı su ile 1 kahve kaşığı süzme bal katılıp içilir.
    3. hafta, her gün; 1su bardağı limonsuyuna 1su bardağı su ile 1 kahve kaşığı süzme bal katılıp içilir.
    4. hafta, her gün; 1 çay bardağı limonsuyuna 1 çay bardağı su ile 1 kahve kaşığı süzme bal katılıp içilir.
    5. hafta, her gün; 1,5 kahve fincanı limonsuyuna 1,5 kahve fincanı su ve 1 kahve kaşığı süzme bal katılıp içilir
    6. hafta, her gün; 1 kahve fincanı limonsuyuna 1 kahve fincanı su ve 1 kahve kaşığı süzme bal katılıp içilir.

    REÇETE 13
    Malzeme :yoğurt, patates Hazırlanışı:10 gün süreyle ,sadece yoğurt ve patates yenir.

    REÇETE 14
    Malzeme :sarapna(smilax),su Hazırlanışı:1 su bardağı sıcak suya 1 kahve kaşığı ufalanmış saparna konur.5 dakika bekletildikten sonra süzülüp içilir.

    REÇETE 15
    Malzeme :aslandişi(karahindibâ),su Hazırlanışı:4 bardak suya 4 çorba kaşığı ufalanmış aslandişi kökü konur.10 dakika kaynatıldıktan sonra temiz ve ince bir tülbentten süzülür. sabah akşam birer kahve fincanı içilir.

    REÇETE 16
    Malzeme :enginar,akdiken(rhamnus),dulavratotu(arctium lappa),ayrıkotu(triticum repens),su Hazırlanışı:4 bardak sıcak suya 1 avuç ufalanmış enginar yaprağı ,1 avuç akdiken çiçeği, 1 avuç dulavratotu yaprağı ve ufalanmış kökü,1 avuç ayrıkotu konur.ağzı kapatıldıktan sonra 1 saat bekletilir. ayrı bir kapta ; 10 su bardağı su kaynatılır. daha önce hazırlanan karışım bu suyun içine süzülür.sonra temiz bir şişeye doldurulur.eritilmek istenen yerler, hergün bu suyla ovulur.

    REÇETE 17
    Malzeme :deniz yosunu(moss) Hazırlanışı:büyükçe bir kavanozu dolduracak kadar deniz yosunu toplanır.kavanozun ağzı kapalı olduğu halde 1 hafta bekletilir.hergün, bir parça alınıp, eritilmek istenen bölgelere sürülür.





  3. Zarafet
    Üye
    AB grubu, iki grubun da özelliklerini taşır. Bu kan grubuna dahil olanların bağışıklık sistemleri çok güçlü olur. AB kan grubu insanlarının genel olarak sindirim sistemlerinin çok hassas özellikler gösterdiği, bağışıklık sistemlerinin ise çok güçlü olduğu söylenir.




+ Yorum Gönder


ab kan grubuna göre beslenme,  ab rh kan grubuna göre beslenme,  ab kan grubuna göre diyet,  ab rh beslenme,  ab rh pozitif kan grubu beslenme,  ab rh pozitif kan grubuna göre beslenme