+ Yorum Gönder
Sağlık Merkezi ve Diyet ve Beslenme Forumunda Kavrulmuş Antep Fıstığının Faydaları , yararları Konusunu Okuyorsunuz..
  1. Harbi @ kız
    Bayan Üye

    Kavrulmuş Antep Fıstığının Faydaları , yararları








    Kavrulmuş Antep Fıstığı nelere iyi gelir


    antep fistigi.jpg


    -İçerdiği B1 vitamini kan oluşumuna yardımcıdır, kandaki kolesterolü düşürür, kavrama yeteneği ve öğrenme gibi beyin fonksiyonlarını optimize eder.
    -B1 vitamininin ayrıca; enerji, büyüme ve iştah üzerinde olumlu etkileri vardır. Mide, bağırsak, kalp, kalp kasları için gereklidir.
    -Yaşlanmaya karşı korur, sigara ve alkolün zararlı etkilerini azaltır.
    -Lifli bir besindir. Lifli besinlerin kan şekerinin daha dengeli yükselmesini sağladığı, kabızlık ve bazı kanser türlerinin önlenmesinde yararlı olduğu saptanmıştır. Alınan posa miktarı arttıkça koroner kalp hastalığı ve buna bağlı oluşabilecek risklerde azalma olduğu saptanmıştır. Posa uzun süre doygunluk hissi yaratıp besin alımını azalttığı için kandaki kolesterol yağlarını düşürücü etki yapar. Posalı besinler kanser yapıcı zararlı maddelerin bağırsakta kalma süresini kısalttığı ve bağırsak duvarı ile temasını azalttığı için kanserden korunmada faydalı olurlar.







  2. Fatma
    Administrator





    Antepfıstığı vücuda enerji verir. Yorgunluğu giderir. Bedeni ve zihni kuvvetlendirir. Antepfıstığı yüksek besin değeri ve çerez olarak her yerde aranılan bir meyvedir. Bağırsakları çalıştırır. Böbrek ağrılarını azaltır. Vücudun gelişmesini destekleyicidir. Karaciğerin düzenli çalışmasını sağlar.




+ Yorum Gönder


antep fıstığı,  şam fıstığı,  şan fıstığı