+ Yorum Gönder
Yemek Tarifleri ve Dünya Mutfağı Forumunda Kolay Elbasan Tava (Arnavut Yemekleri) Tarifi Yöresel Lezzetler Konusunu Okuyorsunuz..
  1. Mine
    Devamlı Üye

    Kolay Elbasan Tava (Arnavut Yemekleri) Tarifi Yöresel Lezzetler








    Kolay Elbasan Tava (Arnavut Yemekleri) Tarifi Yöresel Lezzetler

    MALZEMELER (6 Kişilik )
    500 gr Kuzu Eti (kemikli)
    1 Su Bardağı Un
    1 Su Bardağı Yogurt
    2 Adet Yumurta
    2 Yemek Kaşığı Margarin
    1 Baş Soğan
    Yeteri kadar tuz, karabiber, kırmızı pul biber
    1 Çay Bardağı Su

    HAZIRLANIŞI:

    Bir kap içerisinde yağ ile doğranmış soğanı hafifçe öldürün. İçerisine etleri atın. Bir çay bardağı su ile etleri orta ısılı ateşte pişirin. Pişen etleri kemiklerinden ayırarak tuzlayıp bir tepsiye yerleştirin. Üzerine karabiber ve kırmızı pul biber gezdirin.

    Bir kapta yoğurt, yumurta ve unu top top olmaması için iyice çırpın. İçerisine et suyunu ilave edip tekrar karıştırın. Yapmış olduğunuz bu karışımı etlerin üzerine düzgünce dökün.

    Üzeri kızarıncaya kadar orta ısılı fırında pişirin. Servis tabağına alın, sıcak olarak servise sunun







  2. Hakim
    Devamlı Üye





    Elbasan tava yapmak için şu malzemeler ihtiyacınız var ;500 gr Kuzu Eti (kemikli) 1 Su Bardağı Un 1 Su Bardağı Yoğurt 2 Adet Yumurta 2 Yemek Kaşığı Margarin 1 Baş Soğan Yeteri kadar tuz, karabiber, kırmızı pul biber 1 Çay Bardağı Su.




+ Yorum Gönder