+ Yorum Gönder
Yemek Tarifleri ve Etli ve Sulu Yemekler Forumunda Sebzeli Kuzu Etli Güveç Tarifi Konusunu Okuyorsunuz..
  1. Ziyaretçi

    Sebzeli Kuzu Etli Güveç Tarifi








    sebzeli kuzu etli güveç tarifi

    sebzeli kuzu etli güveç tarifi nedir







  2. Asel
    Bayan Üye





    Sebzeli Kuzu Etli Güveç Nasıl Yapılır

    Malzemeler

    yarım kilo kuşbaşı kuzu eti
    5 adet domates
    4 adet patlıcan
    2 adet orta boy soğan
    200 gram bamya
    200 gram taze fasulye
    3 adet çarliston yeşil biber
    tuz, sıvı yağ veya zeytinyağı


    Sebzeli Kuzu Etli Güveç2.jpg

    Öncelikle alacalı bir şekilde patlıcanları soyun. Çok küçük olmamak şartıyla doğrayın ve tuzlu suda bekletin.patlıcanların kara suyu çıksın. Sonra süzün kurusun. 2 adet soğanı rendeleyinveya çok ince doğrayın.Domateslerin kabuklarını soyunve doğrayın.Yeşil çarlişton biberleri yuvarlak şekilde kesin. Bamyayı başlarından kesin. ve taze fasulyeyi ortadan ikiye keserek hazırlayın.

    Sonra güveç tencerenize kuşbaşı doğranmış kuzu etini koyun. Üzerine çiğden bamya , biber, domates , patlıcan taze fasulye , tuz ve sıvı yağı ekledikten sonra ocağın kısık gözünde ister hiç su koymadan , istersenizde yarım su bardağı koyarak yaklaşık 40-50 dakika kadar pişirin.

    Melodi Akçay dan Not : Eğer fırında sebzeli etli güveç yemeği yapacak iseniz pişme süreci uzayacaktır.

    Düdüklü tencerede kolay ve pratik olsun diye güveç yemeği yapılmaz mı ? Neden yapılmasın . Güveç yemeği yaparken bütün kullanılan malzemeler çiğden konulur. Asıl püf noktası budur. kuzu eti kokuyor diye kuzu etini kullanmayı tercih etmeyen kişiler için kuşbaşı doğranmış dana veya koyun etli güveç te yapabilirsiniz. Yalnızca kuzu eti bu etlere nazaran daha çabuk pişen , yumuşak ve daha lezzetli bir et çeşididir.





+ Yorum Gönder