+ Yorum Gönder
Yemek Tarifleri ve Etli ve Sulu Yemekler Forumunda Sebzeli Kuzu Haşlama Tarifi Konusunu Okuyorsunuz..
  1. Ziyaretçi

    Sebzeli Kuzu Haşlama Tarifi








    sebzeli kuzu haşlama tarifi


    sebzeli kuzu haşlama tarifi nasıldır








  2. Asel
    Bayan Üye





    Sebzeli Kuzu Haşlama Nasıl Yapılır

    MALZEMELER:
    600 gr. haslamalik et
    3 buyuk patates
    2 iri havuc
    1 kuru sogan
    sicak su
    2 yumurta sarisi
    2 limon suyu
    1 yemek kasigi un (ne tepeleme ne silme)
    tuz
    karabiber

    Sebzeli Kuzu Kavurma.jpg

    YAPILISI: Yemegimizin iki asamasi var. Vakit aliyor diye gozunuz korkmasin yapimi cok basit.


    İlk aşama
    Iri parcalar halindeki haslamalik eti guzelce yikayip orta boy bir tencereye yerlestiriyoruz.
    Etlerin uzerine 1 lt. kaynar su (kaynar olmasi onemli) dokuyoruz ve tencereyi ocaga aliyoruz.
    Harli atese aliyoruz su fokurdayana dek. Kopukler olusursa aliyoruz.
    Kuru sogani soyup fokurdamakta olan tencereye ilave ediyoruz ve ocagin altini kisip en az 1 saat pisiriyoruz.
    Ocagi kapattiktan sonra kuru sogani tencereden cikarip cope atiyoruz.
    İkinci aşama
    Pismis et parcalarini tencereden cikarip daha buyuk bir tencereye yerlestiriyoruz.
    Et suyunu suzerek etlerin ustune aliyoruz.
    Patatesleri iri parcalar halinde dogruyoruz. Havuclari daha kucuk dogruyoruz.
    Dogradigimiz patates ve havuclari da tencereye ekliyoruz.
    Etlerin ve sebzelerin ustunu gecene dek et suyunun ustune sicak su ilave ediyoruz.
    Yaklasik 20 dk. pisiriyoruz.
    Onlar piserken 2 yumurtanin sarilarini ayiriyoruz. Hic beyazi kalmamali.
    Iki limonun da suyunu sikiyoruz ve yumurta sarilariyla beraber cirpiyoruz.
    Bu karisima 1 yemek kasigi unu koyup karistiriyoruz tel cirpiciyla.
    Tencereden kepceyle su alip terbiyeyi ilitiyoruz.
    Ilittigimiz terbiyeyi karistirarak tencereye ilave edip 5-6 dakika pisiriyoruz.
    En son tuz ve az karabiberi atmayi unutmuyoruz.
    Afiyet saglik olsun





+ Yorum Gönder