+ Yorum Gönder
Yemek Tarifleri ve Etli ve Sulu Yemekler Forumunda Sebzeli Kuzu Kapama Tarifi Konusunu Okuyorsunuz..
  1. Ziyaretçi

    Sebzeli Kuzu Kapama Tarifi








    sebzeli kuzu kapama tarifi

    sebzeli kuzu kapama tarifi nasıldır







  2. Asel
    Bayan Üye





    Sebzeli Kuzu Kapama Nasıl Yapılır

    1 kilo kuzu eti
    2 adet patates
    4 çorba kaşığı sadeyağ
    1 çorba kaşığı un
    4 adet yeşil salata
    1 adet limon
    2 demet taze soğan
    1 adet yumurta
    1 adet havuç
    Yeteri kadar tuz ve dereotu.
    1 adet kereviz


    Sebzeli Kuzu Kapama.jpg

    Kapama kol, döş, fileto tarafından irice parçalar kestirilir. Bir kap içinde bir kaşık yağ, kesilmiş bir soğan etle beraber biraz, öldürüldükten sonra yeteri kadar su, temizlenmiş, kesilmiş havuç, kereviz konarak kaynatılır. Bir defa haşlanmış salata, soğan ve temizlenmiş patates yarı pişmiş ete ilâve edilip pişirilir. Ayrı kapta bir kaşık yağ, bir kaşık un kavrulur, içine kapamanın suyu konur, yumurta sarısı ve bir limon ilave edilir. Etin üzerine süzgüden geçirilir, üzerine kıyılmış dereotu konulur.





+ Yorum Gönder