+ Yorum Gönder
Yemek Tarifleri ve Etli ve Sulu Yemekler Forumunda Güveçte Mantarlı Et Tarifi Konusunu Okuyorsunuz..
  1. Ziyaretçi

    Güveçte Mantarlı Et Tarifi








    güveçte mantarlı et tarifi

    güveçte mantarlı et tarifi nasıl







  2. Asel
    Bayan Üye





    Güveçte Mantarlı Et Yapılışı


    Malzemeler
    Yarım kg kuşbaşı et
    Yarım kg arpacık soğan
    250 gram mantar
    2’şer adet domates ve sivri biber
    5-6 adet kiraz domates
    2 diş ince kıyılmış sarmısak
    Tuz, karabiber , pulbiber, kekik
    1 çorba kaşığı tereyağı

    g-ve-te-mantarl-et.jpg

    Güveçte Mantarlı Et Yapılışı
    ARPACIK soğan ları ayıklayın ve yıkayın. Mantarları temizleyin ve limon lu suda bekletin. Derin bir kabın içinde kuşbaşı et, arpacık soğan, ince kıyılmış mantar, küp doğranmış domates , sivri biber , ikiye bölünmüş kiraz domates, sarmısak , karabiber , pulbiber ve kekik koyup karıştırın. Bu karışımı güveç kaplarına pay laştırın. Üzerlerine tereyağı koyup yağlı kağıtla kapatın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 30 dakika pişirin.





+ Yorum Gönder


güveçte mantar,  güveçte tavuk,  güveçte tavuk sote,  güveçte mantarlı tavuk,  güveçte mantarlı tavuk sote,  güveçte mantar sote