+ Yorum Gönder
Yemek Tarifleri ve Etli ve Sulu Yemekler Forumunda Saray Usulü Kuzu Incik Tarifi Konusunu Okuyorsunuz..
  1. Ziyaretçi

    Saray Usulü Kuzu Incik Tarifi








    saray usulü kuzu incik tarifi nedir







  2. Asel
    Bayan Üye





    Saray Usulü Kuzu Incik Yapılışı

    6 kişilik)
    6 kuzu inciği
    1 çorba kaşığı tereyağ
    4 adet orta boy domates, küçük doğranmış
    4 adet havuç veya
    dolma biber, dörder parçaya ayrılmış
    4 adet patates
    1 tatlı kaşığı un
    tuz
    6 bardak su
    400 gr arpaçık soğanı
    1 demet maydanoz, kıyılmış
    2 dikdörtgen paket milföy
    yumurta sarısı

    kuzu-incik.jpg


    - Bir tencerede yağı kızdırın. İncikleri ilave edin, bıraktıkları suyu çekip pembeleşinceye kadar 8-10 dakika kavurun. Unu ekleyerek, 2 dakika daha kavurun. Karıştırarak suyunu, tuzunu ilave edin. Kaynarken, üzerindeki köpügü alıp atın. Tencerenin kapağını kapatıp, ağır ateşte 30 dakika pişirin. Havuçu ve patates etin üzerine serpin; soğanları ve sarımsakları ekleyin; kapağını kapatıp 30 dakika daha pişirin. Üzerine domatesleri ekleyin. 15 dakika daha pişirin. İncikleri tencereden çıkarın. Milföy hamurunu her bir inciği saracak büyüklükte dilim kesin. Uçlarını sıkıca kapatın. Üzerlerine çırpılmış yumurtayı sürün. 200° derece fırında üzerleri kızarana kadar yaklaşık 20 dakika pişirin. Bu esnada haşlama suyundan 1 bardağı alıp kavurduğunuz salçaya ekleyerek koyulaştırın. Pişen incikleri ve kevgirle süzdürüp servis tabağına koyduğunuz sebzelerin üzerine sos dökerek ve maydanozu serperek servis ediniz.





  3. Ziyaretçi
    denemedim ama enkısa sürede pişirecegim inşallah tadı güzel olur




+ Yorum Gönder


kuzu incik,  kuzu incik tarifi,  kemikli et yemekleri