+ Yorum Gönder
Yemek Tarifleri ve Etli ve Sulu Yemekler Forumunda Resimli Tavuklu Beşamelli Patlıcan Kayığı Tarifi Konusunu Okuyorsunuz..
  1. Ziyaretçi

    Resimli Tavuklu Beşamelli Patlıcan Kayığı Tarifi








    Değişik Resimli Tavuklu Beşamelli Patlıcan Kayığı Tarifi







  2. Ebru
    Devamlı Üye





    Tavuklu Beşamelli Patlıcan Kayığı Tarifi


    Tavuklu Beşamelli Patlıcan Kayığı İçin Gerekli Malzemeler:


    3 adet büyük boy patlıcan
    1 adet tavuk göğsü
    1 adet soğan
    1 ade tyeşil biber
    1 adet domates
    Tuz
    karabiber
    Beşamel sos için
    2 yemek kaşığı un
    2 yemek kaşığı margarin
    2 su bardağı süt
    1 su bardağı kaşar rendesi
    Karabiber
    Tuz

    besamelli-patlican.jpg

    Tavuklu Beşamelli Patlıcan Kayığı Nasıl Yapılır?

    Patlıcanları uzunlamasına ortadan ikiye kesip, tuzlu suda 15-20 dakika bekletiyoruz.(bu işlem acı suyunun çıkmasını sağlıyor)
    Daha sonra kurulayıp kızgın yağda kızartıp fırın tepsisine alıyoruz.
    Başka bir tencerede Tavuk etlerini soğanı biberi ve domatesi baharatları sırasıyla ekleyip kavuruyoruz.
    Diger tarafta beşamel sos için tavaya margarinle unu koyup sararıncaya kadar kavuruyoruz.
    Sütünü ilave edip kaynayıncaya kadar karıştırarak pişiriyoruz.
    Kaynadıktan sonra altını kapatıp karabiber tuz ve yarım su bardağı kaşar peynirini ekleyip eriyene kadar karıştırıyoruz.
    Patlıcanların üzerine kaşığın ucuyla baştıratrak çizikler açıyoruz. (Tavuğun lezzetini içine alsın diye)
    Hazırladığımız tavuk soteyi patlıcanların üzerine yerleştiriyoruz.
    Tavukların üzerinede beşamel sosumuzu yerleştirip üerine kalan kaşar resdesini serpiyoruz..
    En son domatesleri ve sarımsağı rendeleyip biraz yağda pişiriyoruz. Baharatları ve salçayı ekleyip biraz su ilave ediyoruz.
    Bu sosu tepsinin dibine boşaltarak önceden ısıtılmış 150 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz.
    Yanında pilavla birlikte servis yapıyoruz.





+ Yorum Gönder


sulu yemekler