+ Yorum Gönder
Yemek Tarifleri ve Etli ve Sulu Yemekler Forumunda Resimli Beşamelli Sebzeli Tavuk Güveç Tarifi Konusunu Okuyorsunuz..
  1. Ziyaretçi

    Resimli Beşamelli Sebzeli Tavuk Güveç Tarifi








    Değişik Resimli Beşamelli Sebzeli Tavuk Güveç Tarifi







  2. Ebru
    Devamlı Üye





    Beşamelli Sebzeli Tavuk Güveç

    Beşamelli sebzeli Tavuk Güveç Tarifi İçin Gereken Malzemeler


    1 adet haşklanmış bütün tavuk
    1 su bardağı haşlanmış bezelye (konservede olabilir)
    2 adet haşlanmış havuç (haşlanmış patates te koyabilirsiniz)
    Tuz, Karabiber
    Beşamel sosu için
    2 yemek kaşığı tereyağ
    2 yemek kaşığı un
    2 su bardağı süt
    1 fiske tuz, karabiber
    1 su bardağı rendelenmiş kaşar

    Beşamelli Sebzeli Tavuk Güveç.jpg

    Beşamelli Sebzeli Tavuk Güveç Nasıl Yapılır?


    Haşlanmış tavuğu didikleyip bir kaba alalım.
    Havuçları küp küp doğrayıp bezelyeyle karıştıralım.
    Güveç kaplarımızı çok az yağlayalım.
    İçerisine bir kat tavuk etlerinden terleştirelim.
    Arasına havuç bezelye karışımını ekleyelim.
    üzerine tekrar tavuk etleriyle kaplayalım.
    Beşamel sos için margarinle unu kavuralım.
    Sütünü yavaş yavaş ilave edelim.
    tuz karabiber ekleyip kaynayıncaya kadar karıştıralım.
    Altını kapatıp 1 yemek kaşığı kaşar rendesini ekleyelim ve eriyene kadar karıştıralım.
    Sosumuzu güveçteki etlerin üzerini kaplayacak şekilde paylaştıralım.
    En üstede tekrar kaşar rendesi serpiştirerek 170 derece ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirelim.
    Afiyet olsun.





+ Yorum Gönder