+ Yorum Gönder
Yemek Tarifleri ve Etli ve Sulu Yemekler Forumunda Antep Usûlü Pirinçli Yuvarlama-Yemek Tarifleri Konusunu Okuyorsunuz..
  1. RüzgarGülü
    Devamlı Üye

    Antep Usûlü Pirinçli Yuvarlama-Yemek Tarifleri









    Malzeme:

    250 gr kıyma
    1 su bardağı
    nohut
    1 kg süzme
    yoğurt
    1 çorba kaşığı tereyağı
    2 su bardağı
    pirinç
    1
    yumurta
    Tuz,
    karabibir,
    nane


    yapilisi:

    Pirinci ıslatıp yıkadıktan sonra robottan geçirin. Ardından pirinci çiğ köftelik et, tuz ve karabiberle iyice yoğurun. Yuvarlanabilecek bir hamur elde ettikten sonra, ellerinizi sıvı yağ ile yağlayın. Hamurdan küçük parçalar kopararak nohut iriliğinde yuvarlayın.Yuvarlama işlemi bittikten sopra kaynayan tuzlu suda 1-2 taşım kaynatıp süzgece boşaltın. Eti, ara ara köpüğünü alarak haşlayın ve haşlanmış nohutu ekleyin. Et yumuşa yınca, yuvarlamaları ekleyin. Yoğurdu mikserde bir yumurtayla çırpın. Yavaş yavaş karıştırarak yemeğe yedirin. Üzerine kızdırılmış tereyağı ve nane dökün.











  2. VUSLAT
    Bayan Üye





    bu yemeğin pirinçle yapılmasının güzel tarafları var öncelikle daha hafif ve mideye faydası çok ayrıca kıymanın yemeğe kattığı lezzette unutulmamalı




+ Yorum Gönder


yuvarlama tarifi,  antep usulü yuvalama,  antepyuvarlaması