+ Yorum Gönder
Eğitimle ilgili Bilgiler ve Forumacil Misafir Soruları Forumunda Satsuma mandalin reçel tarifi Konusunu Okuyorsunuz..
  1. Ziyaretçi

    Satsuma mandalin reçel tarifi








    Sayın yetkili ,Satsuma reçel tarifini çok merek ediyorum,bir kere urgutreiste yedim çok beyendim







  2. Mine
    Devamlı Üye





    MANDALİNA REÇELİ

    Kullanılacak malzeme:
    1 kg mandalina,
    1,5 kg tozşeker,
    3 bardak su,
    2 çorba kaşığı limonsuyu (veya 6 gr limontuzu).

    Yapılışı:
    Mümkün olduğu kadar küçük ve hepsi aynı boyda olan mandalinaların kabuğu bıçakla hafifçe kazınır. Sonra büyükçe bir tencereye konur. Üzerine soğuk su dökülerek 2 gün bekletilir, ikinci günün sonunda suyu dökülür, yeniden su konur, tencere ateşe oturtulur ve mandalinalar yumuşayıncaya kadar haşlanır. Sonra kaynar su dökülür, mandalinalann üzerini örtecek kadar soğuk su konup tencere tekrar bir kenara kaldınlır. Mandalinalar 6 saat bu suda tutulduktan sonra ortadan enine kesilir ve çekirdekleri ayıklanır. Diğer tarafta bir tencereye 3 bardak su ve tozşeker konur, kap orta ateşe oturtulur. Kanştınlarak şeker eritilir ve 10 dakika kaynatılarak koyuca bir şurup kıvamına getirilir. Sonra bu şuruba ikiye bölünmüş ve çekirdekleri çıkarılmış mandalinalar atılır. Mandalinalar su salacağı için reçelin şurubu yeniden koyulaşıncaya kadar kaynatılır. Koyulaşınca 2 çorba kaşığı limon suyu veya 1/2 kahve fincanı suda eritilmiş limontuzu katılır. Karıştırılır ve bir taşım kaynatılır, sonra ateşten indirilir. Reçel iyice soğuyunca kavanozlara boşaltılır ve gerektiğinde kullanılmak üzere serin ve kuru bir yerde saklanır.




+ Yorum Gönder


satsuma reçeli,  mandalina reçeli tarifi,  satsuma mandalina reçeli,  satsuma reçeli tarifi