+ Yorum Gönder
1. Sayfa 123 SonuncuSonuncu
Eğitimle ilgili Bilgiler ve Forumacil Misafir Soruları Forumunda Süratle ilgili 10 tane soru Konusunu Okuyorsunuz..
  1. Ziyaretçi

    Süratle ilgili 10 tane soru








    süratle ilgili 10 tane soru







  2. Dr Zeynep
    Bayan Üye





    süratle ilgili sorular

    1-Bir sporcu 1200 metre uzunluğundaki pistte 2 tam tur atmış ve yarışmayı 5 dakikada tamamlamıştır.Bu sporcunun sürati kaç metre/saniyedir?

    CEVAP: 2 tam tur atıldığına göre alınan yol 1200.2*=2400 metre olur.

    Zaman=5 dakika=5.60=300 saniye olur.

    Sürat = 2400(m)/300(s) ise Sürat = 8 m/s'dir.

    2-Bir kaplumbağa 500 cm’lik yolu 100 saniyede alıyor.Bu kaplumbağanın sürati kaç m/s'dir?

    CEVAP: Alınan Yol=500 cm=5 metre

    Sürat = 5(m)/100(s) ise Sürat = 0,05 m/s'dir.

    3- Sürati

    24 km/h olan bir aracın aldığı yol ise 96 km’dir.Bu yolu aldığı zamanı bulunuz.

    CEVAP: Sürat = Alınan Yol /Zaman

    24 = 96 / Zaman

    Zaman = 96 / 24 = 4 h

    4) 20 m/s kaç km/h’dir?

    CEVAP: Alınan Yol= 20 m = 20 / 1000 = 0,02 km

    Zaman = 1 s = 1 / 60.60 = 1 / 3600

    Sürat = Alınan Yol /Zaman = 0,02 /( 1 / 3600 ) = 0,02 . 3600 =

    72 km/h

    Sürat hesaplama soru ve cevapları,


    Örnek:
    Bir bisikletli 1500 metrelik parkuru 1 dakika 40 saniyede tamamlıyor. Buna göre bisikletlinin süratini hesaplayın.




    Çözüm:
    Alınan Yol=1500 m
    Geçen Zaman=1dk 40s=60s+40s=100s
    Sürat=Alınan Yol/Geçen Zaman
    Sürat=1500/100=15m/s






    Örnek:
    6000 metre uzunluğundaki bir yolu iki koşucudan biri olan Ahmet 3dk 20s de,Vedat 2dk 5s de koşuyor. Buna göre Ahmet ve Vedat ın süratini hesaplayın.




    Çözüm:
    Ahmet in sürati
    Alınan yol=6000 m
    Geçen zaman=3dk 20 s=(3.60)+20=200s
    Sürat=Alınan yol/Geçen zaman
    Sürat=6000/200=30m/s




    Vedat ın sürati
    Alınan yol=6000m
    Geçen zaman=2dk 5s=125s
    Sürat=Alınan yol/Geçen zaman
    Sürat=6000/125=48m/s








    Örnek:
    Elif ve ailesi Bolu-İstanbul otobanını kullanarak Bolu dan İstanbul a gidecekler. 270 km lik bu yolu saatte60km sabit süratle giderlerse,Elif
    Ve ailesi kaç saat sonra İstanbul a ulaşırlar?




    Çözüm:
    Alınan yol=270 km
    Geçen zaman=X
    Sürat=60km/h
    Sürat=Alınan yol/Geçen zaman
    60/1=270/X
    60.X=270→ X=4.5sa




    Örnek:
    İhsan ın eviyle okulu arasındaki uzaklık 3000 metredir. İhsan bu yolu koşarak 15dk da tamamladığına göre İhsan ın sürati kaç km/h dir?




    Çözüm:
    Alınan yol=3000m=3km
    Geçen zaman=15dk=0.25 sa
    Sürat=Alınan yol/Geçen zaman
    Sürat=3/0.25
    Sürat=12km/h




  3. Harbikız
    Devamlı Üye
    Sürat ile ilgili çözümlü sorular.

    1
    . 150 m’lik yolu 50 saniyede alan el arabasının hızı kaç m/s eder?


    2. Bir arabanın sürati 20 m/s dir. 40 s de ne kadar yol alır?

    3.Sesin havada yayılma süratı 340 m/s dir. Yüksek kayaların bulunduğu bir yerde, bir adam bağırdıktan 1,2 saniye sonra kendi sesinin yankısını duyuyor.Adamın kayalardan uzaklığı kaç m ‘dir?

    4.Sürati 10 m/s olan bir cisim, 200 m ‘lik yolu kaç saniyede alır?

    5.12 km/h sürat ile giden bir bisikletin 15 dakikada alacağı yol kaç km dir?

    6.Sabit sürat ile bir araba 5 dakikada 900 metre yol alıyor. Arabanın süratı kaç m / s ‘dir?

    7.Bir minibüs iki durak arasını 0,5 saatte alıyor. Minibüsün süratı 54 km/sa olduğuna göre,iki durak arası kaç metredir?

    8.Bir cisim 8 m/s’ lik sabit sürat ile48 m’ lik yolu kaç saniyede alır?


    9.Bir cisim 3 m/s ‘ lik sabit bir hızla 48 metrelik yolu kaç saniyede alır?

    10.Yolu metre,zamanı saniye olarak alırsak süratin birimi ne olur?


    CEVAPLAR:


    1-Sürat(hız)=yol/zaman=150/50=3 m/sn


    2-Sürat(hız) = yol/zaman
    20 m/s = yol/40 sn
    yol =40.20=800 m

    3- 1,2 saniyede adamın sesi kayalıklara ulaşıp yankılanıyor.Dolayısıyla adamın sesinin kayalara ulaşma süresi 1,2/2=0,6 saniye olur.
    Sürat(hız) = yol/zaman
    340 m/s = yol/0,6 sn
    yol = 340 . 0,6 = 240 m


    4- Sürat(hız) = yol/zaman
    10 m/s = 200 m / zaman
    zaman = 200 / 10 = 20 sn


    5- 15 dk = 0,25 saat
    Sürat(hız) = yol/zaman
    yol = 12 . 0,25
    yol = 3 km


    6- 5 dk = 5.60=300 sn
    Sürat(hız) = yol/zaman
    Sürat(hız) = 900/300=3 m/sn


    7- Sürat(hız) = yol/zaman
    54 km/sa = yol/0,5 saat
    yol = 27 km = 27000 m


    8- Sürat(hız) = yol/zaman
    8 m/s = 48 m / zaman
    zaman = 48/8 = 6 sn


    9- Sürat(hız) = yol/zaman
    3 m/s = 48 metre/zaman
    zaman = 48/3 = 16 sn


    10- Sürat(hız) = yol/zaman
    Sürat(hız) = metre/saniye










  4. Ziyaretçi
    çok güzel bir site çok işime yaradı çok teşekkürler, elinize sağlık

  5. Ziyaretçi
    bu sürat benim perfonmans ödevim için çok yaradı bu site iyki var olmasaydın perfonmans ödevimi yapamıycaktım bu siteyi yapana teşşekür ederi

  6. Ziyaretçi
    çok saolun her seferinde buradan performans ve ödevleime bakıyorum

  7. Ziyaretçi
    çok işime yaradı iyikide yapmısınız siteyi teşekür ederim

  8. Ziyaretçi
    ya çok teşekkürler mükemmel bir site
    adı üstünde acil form ))

  9. Ziyaretçi
    çok teşekkür ederim performansımdan 100 aldı hep bu siteyi kullanıcam hepinize teşekkür ederim

  10. Ziyaretçi
    çok teşekkür ederim bu site çok iyi bir site adındada olduğu gibi acil forum

+ Yorum Gönder
1. Sayfa 123 SonuncuSonuncu


sürat ile ilgili sorular,  sürat ile ilgili sorular ve cevapları,  sürat soruları ve cevapları,  sürat ile ilgili 15 tane soru,  süratle ilgili sorular,  sürat ile ilgili sorular ve cevaplar