+ Yorum Gönder
Güncel Konular ve Günün Yemeği Forumunda Günün Yemeği - Zeytinyağlı Pırasa Dolması Konusunu Okuyorsunuz..
  1. Gizli @ yara
    Özel Üye

    Günün Yemeği - Zeytinyağlı Pırasa Dolması








    Zeytinyağlı Pırasa Dolması Tarifi


    Malzemeler:

    10 Adet pırasa
    3 Su bardağı su
    1 Çay bardağı zeytinyağı
    Tuz, şeker

    Harcı için :
    1 Su bardağı pirinç
    Yarım su bardağı zeytinyağı
    1 Adet soğan
    2 Adet domates
    2 Tatlı kaşığı dolmalık fıstık
    1 Tatlı kaşığı kuş üzümü
    1 Tatlı kaşığı taze nane
    Tuz, karabiber, yenibahar, tarçın

    Hazırlanışı:
    Pırasalar ücer parmak kadar aralıklarla kesilir yaprak kısmı kullanılmıyor.

    Üzerindeki üç sıra gibi olan kısmı dısındakileri parmagımızla iterek cıkartalım(dar oldugu için onları doldurmak zor oluyor)

    bunları suya tuz atarak 4-5 dak kadar haslayalım-

    Diğer tarafta sogan kavrulur normal dolma içi hazırlar gibi malzemeler konur ve havucuda rendeleyip ilave edip biraz pişirilir.

    Hazırlanan iç soguyunca haslanan pırasaları (pırasalar kesinlikle cok haslanmamalı yoksa doldurulmuyorlar)

    tektek hafifce ayırıp içlerine doldurulur-

    içi cok fazla yanlara getirmemeye özen göstermelisiniz.

    yanlardan tasmıyorlar-sonra tencereye dizip üzerine biraz limonlu su hazırlayıp birazda tuz atıp dökelim kısık ateste pişirelim.Çerez gibi oldugunu söylemeliyim-

    Artan pırasalarınızı elbette atmıyoruz ve onuda istediğiniz sekilde kullanabilirsiniz-

    ister börek içi ister corba isterseniz zeytinyaglı pırasa.

    AFİYET OLSUN!







  2. HARBİKIZ
    Moderator





    BANVİT PİLİÇ KROKET


    Malzemeler :
    250 gr. Banvit İnce (haşlanmış, doğranmış)
    90 gr. tereyağı
    170 gr. un
    250 ml. sıcak süt
    125 gr. krem peyniri veya rokfor
    60 gr. çedar peyniri
    2 çorba kaşığı maydanoz (kıyılmış)
    125 gr. ekmek kırıntısı (bayat ekmekten hazırlanmış)
    1 adet yumurta




    Hazırlanışı :
    Tereyağını bir kapta eritin. 45 gr.unu yağ ile 30 sn.kavurduktan sonra sütü ilave edin ve orta hararette yaklaşık 4-5 dk.karışım kalınlaşıncaya kadar karıştırarak pişirin. Kabı ateşten alın, içine piliç etleri, peynirler ve maydanozu ilave edip karıştırın ve tamamen soğuyana kadar bekletin.
    Artan unu ve ekmek kırıntılarını ayrı ayrı kaplara koyun. Piliçli karışıma kroket şekli verip, her kroketi önce una, sonra yumurtaya ve en son ekmek kırıntılarına bulayarak içine streç yaydığınız bir tabağa dizin. Üzeri kapalı olarak 15 dk. dondurun.
    Geniş bir kabın içinde yağı kızdırın, kroketleri yaklaşık 3-4 dk.altın sarısı rengini alıncaya kadar kızartın.





  3. HAYAT
    Devamlı Üye
    Pırasa Çorbası



    Malzemeler
    10 adet pırasa sapı (beyaz tarafları)
    1 bardak doğranmış mantar
    1 adet soğan
    1 yemek kaşığı margarin
    1 yemek kaşığı un
    5 bardak su
    1 bardak krema
    Tuz

    Yemeğin Tarifi
    Pırasaları yıkayıp, kenara alın.

    Soğanları yağda pembeleştirin. Doğranmış pırasaları ilave edin. Suyunu koyun. 10 dakika kaynatın. Blenderdan geçirin. Kremayı ve unu ekleyin. Tuzunu kontrol edin. 30 dakika pişirin.





+ Yorum Gönder