+ Yorum Gönder
Güncel Konular ve Günün Yemeği Forumunda Günün yemeği - Ispanaklı Piliç Sarması Konusunu Okuyorsunuz..
  1. Gizli @ yara
    Özel Üye

    Günün yemeği - Ispanaklı Piliç Sarması








    Ispanaklı Piliç Sarması Tarifi




    2 Adet piliç göğsü
    1 Adet soğan
    250 gr ıspanak
    1 Adet havuç (haşlanmış)
    1 Çorba kaşığı margarin
    3-4 Çorba kaşığı un
    3-4 Çorba kaşığı galeta unu
    1 Adet yumurta
    1 Su bardağı sıvıyağ

    Sos için zencefil, 1 çay kaşığı tuz, karabiber, sarımsak ve yarım çay bardağı zeytinyağını bir tabağa koyun. İyice karıştırın.
    Tavuk etlerini hazırladığınız sosa koyun. İyice bulayarak marine edin.
    Yarım çay bardağı zeytinyağını tavada kızdırın. Soğanları ilave edip kavurun.
    Soğanların pişmesini beklemeden kırmızı biberi ekleyin. Kavurmaya devam edin.
    Ispanakları ilave edin. 1 çay kaşığı tuz serpin. Ispanaklar suyunu salmadan ocağı kapatın.
    Ispanakları tavuğun üzerine yerleştirin. Dil peyniri koyup tavuğu rulo şeklinde sarın.
    Tavaya hiç yağ koymadan ocakta iyice kızdırın. Tavukları kızgın tavada mühürleyin
    Tavukları fırın kabına yerleştirin. Üzerlerine krema dökün.
    Tabağın üstünü alüminyum folyo ile kapatın. Tavukları 170 derecede ısınmış fırında 30 dakika pişirin.
    Ispanaklı piliç sarmanız servise hazır. Afiyet olsun!









  2. HARBİKIZ
    Moderator





    FIRINDA BARBUNYA FASULYE



    Malzemeler :
    350 gr. haşlanmış barbunya fasulyesi
    1 büyük soğan
    4-5 diş sarmısak
    50 gr. tost kaşarı
    2 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz
    Tuz
    Karabiber
    2 çorba kaşığı LUNA Margarin




    Hazırlanışı :
    Kalın dilimler halinde doğradığınız soğanı Luna ile tavada kavurun. Haşlanmış fasulyeleri çatalla hafifçe ezin. Sarmısakları küçük küçük doğrayıp, soğanları ekleyin. Hemen ardından fasulyeleri de ekleyip devamlı karıştırarak 4-5 dakika kavurun. Maydanoz, tuz ve karabiber ekleyip ateşten alın, fırın kabına yayın.
    Kaşarpeynirini şerit şerit kesin. Fasulyelerin üzerini kafes biçiminde kapatın. Önceden 200 derece ısıtılmış fırında 10 dakika pişirip servis yapın.
    Püf Noktaları :
    Eğer kuru barbunya fasulyesi haşlayacaksanız 250 gr haşlanmış fasulye için 100 gr kuru barbunya hesabına göre ıslatıp haşlayın. Haşlama suyuna tuz katmak fasulyeyi sertleştireceğinden, tuzunu haşladıktan sonra ekleyin. Haşlanmış fasulye konservesi kullanmak pratik bir çaredir.





  3. Mineli
    Devamlı Üye
    Ispanaklı Piliç Sarması


    Ispanaklı Piliç Sarması.jpg




+ Yorum Gönder