+ Yorum Gönder
Güncel Konular ve Günün Yemeği Forumunda Günün Yemeği - Bahçıvan Kebabı Konusunu Okuyorsunuz..
  1. Gizli @ yara
    Özel Üye

    Günün Yemeği - Bahçıvan Kebabı








    Bahçıvan Kebabı Tarifi
    bah-van-kebab-.jpg

    Malzemesi:
    1kg koyun eti

    80gr margarin
    200gr arpacık soğanı
    150gr çalı fasulyesi
    50gr iç bezelye
    2adet dolmalık biber
    2adet domates
    1adet kabak
    dereotu
    1,5bardak su
    tuz

    Hazırlanışı:
    Bir tencerede yağı kızdırıp eti kavurun, suyunu salıp çeksin; arpacık soğanları ekleyin ara ara karıştırarak 15dk daha kavurun, soğanlar ölsün. Ardından kabuksuz doğradığınız domatesleri katın 1-2karıştırıp doğradığınız biber, fasulye ve suyu ilave edin. Tuzunu ayarlayın. Tencerenin kapağını kapatarak 1,5saat pişirin. Etler yumuşayınca kabak ile bezelyeyi tencereye katın 15dk daha kaynatıp ocaktan alın. Kıyılmış dereotu serpip servis sunun.

    AFİYET OLSUN!








  2. Asel
    Bayan Üye





    Pratik Bahçıvan Kebabı Tarifi

    pratikbahvankebabtarifi.jpg



    malzemeler:
    •1 kg kuzu kuşbaşı et
    •2 baş kuru soğan, yemeklik doğranmış
    •2 yemek kaşığı zeytinyağı
    •1 yemek kaşığı salça
    •2 havuç, küp küp doğranmış
    •2 patates, küp küp doğranmış
    •3-4 sivribiber, ikiye bölünmüş
    •3 domates, soyulup dilimlenmiş
    •1-2 tatlı kaşığı tuz

    hazırlanması:
    1.kuşbaşı etin fazla yağlarını temizleyip yemeklik doğranmış 2 soğan ve 2 yemek kaşığı zeytinyağı ile birlikte tencereye alın. arasıra karıştırarak et bıraktığı suyu çekene kadar pişirin.
    2. 1 yemek kaşığı salçayı bir kase kaynamış suyun içinde sulandırın ve etlerin üzerine dökün. (etlerin kendi sularını çektiklerinden emin olmadan salçayı eklemeyin. aksi taktirde suyu bulanık olur.) 1-2 defa karıştırın. daha sonra etlerin hizasına kadar kaynamış su ekleyin. (yüze yüz)
    3.bu arada küp şeklinde doğranmış havuçları ve patatesleri yarım kızarmış olacak şekilde yağdan geçirin. kevgirde veya bir kağıt havlunun üzerinde yağlarını süzdürün.
    4.etleri fırın kabına boşaltın. sebzeleri üzerlerine yayın. üstlerini sivribiber ve domatesle süsleyin. fırın kabının üzerini alümnyum folyoyla kapatın.
    5. servis yapmaya 10-15 dakika kala önceden ısıtılmış fırına koyun. (böylece yememk hem ısınmış hem de demlenmiş oluyor) 6. pirinç pilavı ile servis yapın. 8 kişilik





+ Yorum Gönder


günün yemeği,  fırında et sote