+ Yorum Gönder
Güncel Konular ve Günün Yemeği Forumunda Günün Yemeği - Galeta Unlu Poğaça Konusunu Okuyorsunuz..
  1. Gizli @ yara
    Özel Üye

    Günün Yemeği - Galeta Unlu Poğaça








    Galeta Unlu Poğaça


    Malzemeler
    Hamuru için :
    1 Paket margarin
    1 Çay bardağı sıvıyağ
    1 Çay bardağı yoğurt
    1 Adet yumurta akı
    1 Paket kabartma tozu
    5 su bardağı un
    1 Tatlı kaşığı tuz
    İç malzemesi için :
    3 Adet patates
    Tuz, kırmızıbiber ve karabiber
    Üzeri için :
    1 Adet yumurtanın sarısı
    1 Su bardağı galeta unu

    Hazırlanışı:
    Patatesleri haşlayıp kabuklarını soyun ve çatalla ezin.
    Tuz, karabiber ve kırmızıbiber ekleyip iç malzemesini hazırlayın.
    Margarin, sıvıyağ, yoğurt, yumurta akı, kabartma tozu, un ve tuzu karıştırıp kulak memesi yumuşaklığında hamur elde edin.
    Yumurta büyüklüğünde parçalara ayırıp yuvarlayın.
    Her bir parçayı elinile açın ve içine patatesli karışımı yerleştirip kapatın.
    Kenarlarına bir çatal yardımı ile şekil verin.
    Üzerlerine çırpılmış yumurta sarısı sürüp galeta ununa batırın ve yağlanmış fırın tepsisine dizin.
    Orta ısılı fırında pişirin.
    NOT : Poğaçaların sadece üzerine yumurta sarısı sürüp galeta ununa bulayın.
    Aksi takdirde tepsiye yapışır.

    AFİYET OLSUN!








  2. HARBİKIZ
    Moderator





    KÜP BANVİT KEREVİZ DOLMA



    Malzemeler :
    1 tabak Banvit Küp Söğüş
    4 adet kereviz
    25-30 adet arpacık soğan
    1/2 çay bardağı zeytinyağ
    1 adet ufak domates
    8 çorba kaşığı peynir
    Limon
    Dereotu (ince kıyılmış)
    Tane karabiber (kırılmış)




    Hazırlanışı :
    Kerevizleri soyup, ikiye bölün. Kaynayan limonlu suda yumuşayana kadar haşlayın. Hafif içlerini oyun. Zeytinyağını ısıtın, soğanları içine atın, ezilmeden hafif pembeleştirin. Küp söğüşleri, kerevizin içinden çıkan parçacıkları (ezerek) domates, karabiber ve dere otunu ekleyip, kaynar kaynamaz ateşten alın.

    Harcı kerevizlerin içine doldurun. Kalan suyu aralarında gezdirin. Üzerlerine 1'er çoba kaşığı peynir serpip, fırınlayın. Sıcak veya arzu edilirse soğuk olarak da yenebilir.





+ Yorum Gönder