+ Yorum Gönder
Güncel Konular ve Günün Yemeği Forumunda Günün yemeği - Asma Yaprağında Sardalya Konusunu Okuyorsunuz..
  1. Gizli @ yara
    Özel Üye

    Günün yemeği - Asma Yaprağında Sardalya








    Asma Yaprağında Sardalya Tarifi



    Malzemeler
    30adet sardalya balığı
    30adet asma yaprağı
    1adet limon
    1fincan sıvıyağ
    tuz
    karabiber

    Hazırlanış:
    Balıkları ayıklayıp yıkayınız, fazla suyunu kurulayıp sıvıyağa bulayın; asma yapraklarını da sıcak suda börttürün. Balıklara baharat serpip yaprakların içine sarın. Fırın kabına dizerek 170derecede 20dk pişirin. Zeytinyağıyla limon suyunu kar edin tuzunu ayarlayın, pişen sardalyaları yapraklarla beraber servise sunun. Üzerine de yağlı sosu gezdirin.


    AFİYET OLSUN!








  2. Gölge Kız
    Devamlı Üye





    Sardalya Kroket


    Malzemeler
    1 Kutu Sardalya
    6 Dilim Kepekli Tost Ekmeği
    1 Adet İnce Doğranmış Arpacık Soğanı
    2 Yemek Kaşığı Mayonez
    1/2 Çay Kaşığı Curry Tozu
    Az Çırpılmış 2 Yumurta
    2 Yemek Kaşığı Süt
    1/2 Çay Bardağı Sıvıyağ


    Yemeğin Tarifi
    Tost ekmeklerinin kenarlarını düzgünce keserek çıkarın. Derince bir kap içinde ezdiğiniz sardalyaların üzerine mayonezi, soğanı, ve curry tozunu ekleyerek iyice karıştırın.

    3 Dilim ekmeğin üzerine bu karışımı sürdükten sonra diğer dilimleri üzerine kapatın, hafifçe bastırın. Her sandviçi 3 eşit parçaya düzgünce bölün.

    Sandviç parçalarını bir kase içinde karıştırdığınız yumurta ve süte batırın. Kızgın yağda her iki tarafı altın sarısı oluncaya kadar kızartın.





  3. NAZLI
    Bayan Üye
    Sardalya Tuzlama




    Malzemeler
    500 gr sardalya
    tuz (dişli sanayi tuzu)


    Yemeğin Tarifi
    Sardalyaları yıkayıp pullarını bıçak kullanmadan dikkatlice ayıklayın. Ensesinden tutup kafalarını kopararak karınlarını temizleyin. Temizlenmiş balıkları iyice yıkayın ve kılçıklarını ayıklayıp iki parça fileto haline getirip kapatın.

    Tuzlama yapacağınız miktara bağlı olarak bir teneke veya cam kavanoz temin edin. Kabın dibine yaklaşık bir santim kalınlığında tuz yayın. Tuzun üzerine kapatılmış filetoları bir ters bir yüz olarak dizin. Üzerlerini tuz ile örtün ve tekrar filetoları bir ters bir düz dizip üzerlerini tuzla örtün.

    Balıklar bitinceye kadar bu işlemi tekrarlayın. Son olarak üstüne bir tabak veya tahta koyup onun üzerine de ağırlık (örneğin temiz bir taş) koyun. Filetolar, eğer buzdolabında saklanacaksa 1 haftada hazır olur.

    Servis yapmadan önce tuzlamaları yıkayın ve iki saat elma sirkesinde bekletin. Üzerine zeytinyağı limon sıkın.

    Not: 1. Balıkları fileto çıkarmadan ve kafasını koparmadan, solungaçlarından tutup karnını yarmadan temizlemek te mümkündür. Bu durumda tuz balık eti ile fazla temas etmiyeceği için daha lezzetli olur. Ancak balıkların kafalarını taşla ezmek gerekir.

    2. Sofra tuzu yerine iri çekilmiş sanayi tuzu kullanılması tavsiye olunur.

    3. Tuzlama 15 günden fazla saklanacaksa salamurasını 15 günde bir yenilemek gerekir. Bu yemeğe uygun diğer balıklar: Hamsi, kolyos





+ Yorum Gönder