+ Yorum Gönder
Güncel Konular ve Günün Yemeği Forumunda Günün Yemeği - Anadolu Bulgur Pilavı Konusunu Okuyorsunuz..
  1. Gizli @ yara
    Özel Üye

    Günün Yemeği - Anadolu Bulgur Pilavı








    Anadolu Bulgur Pilavı Tarifi
    Anadolu Bulgur Pilavı.jpg
    Mazlemeleri:

    2 Su bardağı pilavlık bulgur
    3 Su bardağı su veya et suyu
    1 Adet soğan
    1 Adet domates
    1 Yemek kaşığı tereyağı
    1 Çay bardağı haşlanmış nohut
    1 Çay bardağı haşlanmış yeşil mercimek
    1 Demet taze nane
    Tuz, biber


    Hazırlanışı:
    Soğanı ince rendeleyip yağda 2-3 dakika pembeleştirin.
    Domatesi küçük küçük doğrayıp soğana ekleyin.
    1-2 dakika daha kavurup 3 su bardağı su vaya et suyunu ilave edin.
    Karışım kaynayınca ayıklanmış ve yıkanmış bulgur, tuz ve biberi ekleyip ateşi kısın.
    Suyunu çekip bulgurlar yumuşayana kadar yaklaşık 8-10 dakika kaynatın.
    Ateşten almadan 5 dakika önce haşlanmış mercimek ve nohudu ilave edin.
    Pilav tamamen suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirin.
    Yarım saat dinlendirip ince doğranmış naneyi ekleyerek servis yapın.
    NOT : Aynı pilavı nohut yerine kuru fasulye kullanarak da yapabilirsiniz.

    AFİYET OLSUN!








  2. Meryem
    Bayan Üye





    bulgur istenilen malzemeye göre yapılırsa çok lezzetli olacaktır ayrıca çokta sağlıklı bir kuru baklagillerden olan bulgurun özellikle tavuk suyu ve tereyağı ile pişmesi önerilir




+ Yorum Gönder