+ Yorum Gönder
Güncel Konular ve Günün Yemeği Forumunda Günün Yemeği - Besamel soslu sebzeli krep Konusunu Okuyorsunuz..
  1. Gizli @ yara
    Özel Üye

    Günün Yemeği - Besamel soslu sebzeli krep








    Besamel Soslu Sebzeli Krep Tarifi


    Besamel soslu sebzeli krep nasıl hazırlanır ?

    Malzemeler
    2 adet orta boy patlıcan
    2 adet orta boy kabak
    1 adet soğan
    1 adet havuç (haşlanmış)
    3 çorba kaşığı bezelye (haşlanmış yada konserve)
    2 çorba kaşığı zeytinyağı
    Tuz
    Karabiber
    Fesleğen yada kekik

    KREP İÇİN MALZEMELER
    1 su bardağı süt
    2 yumurta
    ½ su bardağı un


    BEŞAMEL SOS
    2 su bardağı süt
    2 çorba kaşığı un
    1 çorba kaşığı tereyağ
    1 su bardağı kaşar peynir rendesi

    Hazırlanışı:
    Patlıcan,kabak ve soğanı küp şeklinde doğrayıp zeytinyağında kavurun.
    Üzerine haşlanmış, doğranmış havuç, bezelye ve baharatları ilave edin.
    2-3 dk pişirdikten sonra ocağın altını kapatın.
    Yağsız bir tavada altın rengini alana dek krepleri arkalı önlü pişirin.(dikkat yanmasınlar)
    Başka bir tencerede unu yağ ile kavurun,sütü ilave edip kısık ateşte koyulaşıncaya
    kadar pişirin.
    Kreplerin içerisine hazırladığınızdan harçtan koyup rulo şeklinde sarın.
    Fırına dayanıklı bir kap içerisine alın.Üzerine beşamel sos ve kaşar rendesi koyup
    önceden ısıttığınız fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

    AFİYET OLSUN.








  2. NAZLI
    Bayan Üye





    Krep pazar kahvaltınızı renklendirebilir, şık bir et yemeğinin yapımında kullanılabilir hatta öğle ya da akşam yemeklerini çok az bir hazırlıkla geçiştirmemizi sağlayabilir.

    Böyle çok kullanım alanı olan bir tarifin 7’den 70’e herkesin sevmesi oldukça normal. Sebzeli krepler de kolaylıkla uygulayabileceğiniz, evdeki az sebze ile düşük maliyete hazırlayabileceğiniz bir tarif.

    Malzemeler:

    Krep için:

    1 adet yumurta
    3 su bardağı süt
    2,5 su bardağı un
    1 adet kabartma tozu

    İç harcı için:

    1 paket Pınar Labne
    3 adet orta boy havuç
    4 sap pırasa
    Zeytinyağı
    Tuz

    Yapılışı:

    1- Havuçları soyup rendeleyin, pırasaların ilk katını çıkartıp yıkayın ve çok ince dilimleyin.
    2- Zeytinyağını tavaya alın, yağ kızınca havuç ve pırasaları tavaya alın. Tuz ve istediğiniz baharatları ekleyerek orta ateşte 10 dakika kadar soteleyin. Sonra soğuması için ocaktan alın.
    3- Tüm krep malzemesini derin bir kapta karıştırın (mikser kullanmanızı tavsiye ederim).
    4- Teflon tavayı sıvı yağ ile yağlayın. Krep hamurundan küçük bir kepçe ya da cezveye alıp tavaya dökün.
    5- Tavayı sallayarak hamuru tavaya yayın. İki yüzünü de pişirin. Pişirdiğiniz krepleri geniş bir tabağa üst üste dizin.
    6- Tüm krepleri pişirme işlemi bitince, kreplerden birini tezgâha alın. Krepin üzerine yağ bıçağı ile pınar labne peyniri sürün. Son olarak sebzeli harçtan sürerek krepleri rulo yapın ve servis tabağına alın.





+ Yorum Gönder