+ Yorum Gönder
Güncel Konular ve Günün Yemeği Forumunda Günün Yemeği - İtalyan Usulü Dana Ciğer Konusunu Okuyorsunuz..
  1. Gizli @ yara
    Özel Üye

    Günün Yemeği - İtalyan Usulü Dana Ciğer








    İtalyan Usulü Dana Ciğer Tarifi


    Malzemeleri:
    750 gr. PINAR Catering Grubu'ndan dana ciğeri
    125 gr. PINAR tereyağı
    2 adet arpacık soğanı (ince kıyılmış)
    2 çay kaşığı PINAR sarımsak sos
    6 taze soğan (ince kıyılmış)
    125 gr. mantar (yıkanıp dilimlenmiş)
    500 gr. domates (kabukları soyulmuş)
    2 çorba kaşığı domates salçası
    1/2 su bardağı et suyu
    1 tatlı kaşığı sirke
    1 defne yaprağı
    1 çorba kaşığı ince kıyılmış maydanoz
    Tuz, karabiber, kekik

    Hazırlanışı:
    Fırını 180°C ısıtın. Büyük bir tavada 4 çorba kaşığı tere yağını eritin. Köpüklenmesi dinince arpacık soğanı, sarımsak sosu ve taze soğanı ekleyerek 3-5 dk. soğanlar pembeleşinceye kadar sote edin. Mantarları da katıp 4 dk. hafif kızarana kadar pişirerek, büyük bir kaşıkla bu mantarlı karışımı bir güvece alın. Kalan yağı tavaya koyup orta ateşte eritin. Bütün ciğerleri çevirerek her tarafları pembeleşinceye kadar kızartın. Delikli ve düz bir kepçe ile güvece alın. Domates, domates salçası, et suyu ve sirkeyi tavaya koyup ara sıra karıştırarak kaynatın. Tuz, karabiber, kekik, defne yaprağı ve maydanozu ekleyip karıştırarak 1 dk. daha pişirin. Tavayı ateşten alıp karışımı güveçteki ciğerlerin üzerine dökün. Hepsini güveçte iyice karıştırın. Fırına sürerek 30-40 dk. ciğerler iyice yumuşayıncaya kadar pişirin. Güveci fırından alın, defne yaprağını çıkarıp servise sunun.

    AFİYET OLUN!








  2. Harbi @ kız
    Bayan Üye





    Etli Bamya Tarifi



    Malzemeler

    250 gr küçük boy bamya
    150 gr kuzu kuşbaşı
    3 adet orta boy olgun domates
    13-15 adet küçük diş sarımsak
    ½ çay bardağı zeytinyağı
    ½ çay bardağı limon suyu
    1 küçük adet soğan
    3 çay bardağı su
    2 çorba kaşığı zeytinyağı
    Tuz

    Hazırlanışı

    Önce etimizi 3 çay bardağı su, 1 küçük boy tüm kuru soğan, yarım çay bardağı su ile pişmeye yakın ayarda pişirelim(15-20 dk).

    Bamyaları kuru halde iken, sakal denilen sap kısmına yakın kalın tüyleri temizleyelim, yıkayıp temiz bir mutfak bezi üzerinde yayarak kurutalım(sapları daha kolay temizlersiniz).

    Bamyalar kururken, 3 adet domatesi iri küp doğrayalım, sarımsakları temizleyip küçükse tüm, büyükse 2′ye veya 3′e boyuna küçültelim.Kuruyan bamyaları konik şekilde sap kalacak şekilde bamyayı döndürerek bıçak yardımyla temizleyelim(biraz uğraştıran aşama, ancak küt kestiğiniz takdirde sümüklenmeyi ne kadar limon da ekleseniz engelleyemezsiniz, ayrıca sap kısmında kalan konik etli kısmı çok lezzetlidir).

    Sapları temizlenmiş bamyalar, sarımsak, küp domates, limon suyu ve tuz ile derince bir kapta harmanlayalım (bu aşamayı bir gün önceden hazırlayıp buzdolabında bekletebilirsiniz).

    Tüm soğanı etinizden ayırın, etinizi pişirdiğiniz yağlı su ve etlerinize; limon, sarımsak, domatesle harmanlanmış bamyalarınızı pişirme tencerenizde ekleyin. Tüm karışıma orta boy tencere için malzeme seviyesinin altında ılık su ekleyin.Yemeğinizi ateşten almaya yakın 2 çorba kaşığı zeytinyağı ekleyin. Kısık ateşte 20-25 dk kadar etleriniz ve bamyanız tam pişinceye kadar pişirin.





+ Yorum Gönder