+ Yorum Gönder
Güncel Konular ve Günün Yemeği Forumunda Günün yemeği-kayısılı banvit ince Konusunu Okuyorsunuz..
  1. HARBİKIZ
    Moderator

    Günün yemeği-kayısılı banvit ince








    KAYISILI BANVİT İNCE TARİFİ


    Malzemeler :
    1 küçük tabak Banvit İnce
    1 çorba kaşığı kapari
    2 çorba kaşığı un
    2 çorba kaşığı kayısı suyu
    4 çorba kaşığı zeytinyağ
    1 tatlı kaşığı karabiber
    1 tatlı kaşığı biberiye
    2 tatlı kaşığı nişasta
    4 adet kayısı (ince kıyılmış)
    Maydanoz
    Tuz

    Hazırlanışı :
    Un ve nişastayı karıştırın, etleri bu karışıma bulayın. Bir tavada 2 çorba kaşığı zeytinyağını ısıtın. Kayısıları ilave edip 1 dk. çevirin ve küçük bir kaba alın. Banvit incelerin iki yüzünü de aynı tavada 2'şer dk. kızartın. Etleri ayrı bir kaba alın. Maydanoz, tuz ve karabiberi ekip üzeri kapalı olarak sıcak tutun. Aynı tava da kalan yağ, kayısı suyu ve kaparileri ısıtın. Etlerin üzerine kayısıları serpiştirin. Sosu aralarına gezdirin. Haşlanmış pirinç ile servis yapın.

    AFİYET OLSUN!








  2. naat-i şerif
    Devamlı Üye





    Tavuklu Arpa Çorbası



    Malzemeler
    2 su bardağı yoğurt
    2 adet yumurta
    1 parça suda haşlanmış tavuk göğsü(didiklenmiş)
    4 yemek kaşığı un
    2 su bardağı arpa şehriye
    8 su bardağı tavuk suyu
    2 yemek kaşığı tereyağı
    2 çay kaşığı karabiber
    2 çay kaşığı tuz







    Yapılışı
    Bir tencerenin içerisinde yumurta, yoğurt ve unu çırpın.Tavuk suyunu, karabiberi ve tuzu ekleyip, kaynayana kadar karıştırın.Arpa şehriyeden 4 yemek kaşığı ayırın.Kalan arpa şehriyeyi ve didiklenmiş tavuk etlerini çorbaya ilave edip, 20 dakika karıştırarak kaynatın.Çorba koyu olursa sıcak su ilave edebilirsiniz.Ayırdığınız arpa şehriyeyi kavurup çorbanın üstüne dökün.10 dakika bekletip servis yapın.Afiyet olsun..





+ Yorum Gönder