+ Yorum Gönder
Güncel Konular ve Günün Yemeği Forumunda Günün iftar yemegi:Sebze kebabı Konusunu Okuyorsunuz..
  1. captain_41
    Devamlı Üye

    Günün iftar yemegi:Sebze kebabı








    KAĞITTA SEBZE KEBABI TARİFİ


    Malzemeler :
    1 adet havuç
    1 adet kabak
    2 adet taze soğan
    100 gr. haşlanmış yeşil fasulye
    50 gr. bezelye
    1 diş sarmısak
    2 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz
    50 gr. beyazpeynir
    1 tabaka yağlı kağıt
    Tuz, karabiber
    2 tatlı kaşığı LUNA

    Hazırlanışı :
    Yağlı kağıdı ortadan ikiye bölün. Tekrar ikiye katlayın ve iki kat halinde kullanın. Üstteki katı fırça ile yağlayın. Havuç, kabak, haşlanmış yeşil fasulye ve taze soğanı parmak uzunluğunda ve incecik çubuklar halinde kesin. Sarmısağı kıyın. Çukur bir kap içinde doğradığınız sebzeleri, bezelye, tuz ve biberi karıştırın.
    Ayrı bir kapta kıyılmış maydanoz ve sarmısağı Luna ile karıştırın. Beyazpeyniri ufalayıp ekleyin. Yağlı kağıtların yağlanmış kısımlarının üzerine sebzeleri bölüştürün. Üzerlerine peynirli karışımı koyun.
    Yağlı kağıdı katlayarak paket biçiminde kapatın. Fırça ile üzerini bolca yağlayıp 230 derece kızdırılmış fırında 15 dakika pişirin. Her birini ayrı bir tabağa alıp üzerlerini artı biçiminde kesip servis yapın.

    Püf Noktaları :
    Sebze kebabını her tür sebze ile hazırlayabilirsiniz. Brokoli, karnıbahar gibi sebzeleri önceden 1-2 dakika haşlamak yeterlidir. Ancak sebzeleri mümkün olduğunca ince doğramak, böylece haşlamaya gerek olmadan yemeği hazırlamak, hem lezzet hemde pratiklik, açısından daha doğrudur. Sadece çiğ taze fasulye toksit etkili olduğu için 7 dakikada haşlanmalıdır.

    AFİYET OLSUN!








  2. Meryem
    Bayan Üye





    kebabların bir çok yapılma şekli vardır bunlardan biride kağıtta kebabtır aslında yapımı çok kolay olan bu tarifin lezzetininde çok iyi olduğunu söylemek gerek




+ Yorum Gönder