+ Yorum Gönder
Güncel Konular ve Günün Yemeği Forumunda Günün Yemeği - Çardak Kebabı Konusunu Okuyorsunuz..
  1. Ahmet @ Arif
    Devamlı Üye

    Günün Yemeği - Çardak Kebabı








    Çardak Kebabı Tarifi

    ardak-kebab-.jpg

    MALZEMELER:
    1/2 kg. Kuşbaşı Kuzu Eti
    2 Baş Soğan
    4 Diş Sarımsak
    2 Domates
    3 Sivri biber
    2/3 Su Bardağı Süt
    5 Çorba Kaşığı Un
    1 Yumurta
    Tuz, Karabiber
    Kekik
    1 Dilim Taze Kaşar
    Ketçap ya da Salça

    HAZIRLANIŞI:
    Öncelikle kuşbaşı kuzu etini; soğan, sarımsak, domates, biber ile su, tuz ve yağını ekleyerek pişirin. Pişen etleri süzerek başka bir kaba alın ve kekikleyin.
    Unu, yumurtayı ve sütü iyice çırpın. Un topakları kalmamasına dikkat edin. Krep hamurundan bir kepçe alarak az yağlanmış teflon tavada 3 dakika bir tarafını, 3 dakika diğer tarafını olmak üzere pişirin. Tarifler dört kişilik verildiğinden 4 krep yeterli olacaktır.
    Krebi bir kaseye koyarak pişen etleri içine yerleştirin. Kasenin dışında kalan krep hamuruyla ağzını kaptın. Kaseyi ters çevirerek tepsiye yerleştirin.
    Kreplerin üzerine krep bohçasının büyüklüğünde bir dilim taze kaşar koyun. Peynirin üzerine bir miktar salça ya da ketçap koyarak 150 derece fırında peynir eriyene kadar pişirin.

    AFİYET OLSUN.








  2. Esma Şeker
    Görevli Bayan





    Görünüşte hoş bir yemektir.Umarım tadı da öyledir. Çardak kebabı yukarıda da anlatıldığı gibi yapılmaktadır.Kişi sayısına göre değişir bu yüzden onu sizin ayarlamanız gerekir.




  3. coolguy
    Yeni Üye
    Şimdi benim bu yazıyı okuduktan yaptığım ilk şey google'dan çardak kebabı resmi aratmak oldu, sonrasında da akşam bu kebabı yapan bir kebapçı bulmak olucak.Kim ne derse desin Türk yemeklerini hiçbirşeye değişmem.Evet İtalyan mutfağı, Fransız mutfağı, Japon utfağı hepsi birbirinden lezzetli ama demek ki damak tadı öyle birşey ki ya doğup büyüdüğümüz lezzetleri sonaradan değiştiremiyoruz ya da başka bir bağlantı var çünkü kültürlere uyum sağlayabilirim, yeni diller öğrenebilirim, ülkemden uzakta dahi yaşayabilirim ama Türk yemekleri yemeden yapamam belki de beni bir şekilde vatanıma bağlayan bir etken, yani benim için en büyük ceza ömür boyu Türk yemeklerinden yoksun olmak olurdu herhalde çünkü o zaman kendimi uzayda haplarla beslenen astronotlar gibi hissediyorum.




+ Yorum Gönder