+ Yorum Gönder
Güncel Konular ve Günün Yemeği Forumunda Günün Yemeği - Pilavlı Tavuk Yahni Konusunu Okuyorsunuz..
  1. Ahmet @ Arif
    Devamlı Üye

    Günün Yemeği - Pilavlı Tavuk Yahni








    Pilavlı Tavuk Yahni Tarifi



    MALZEMELER
    3 Tavuk Göğsü
    100 gr Mantar
    2 Soğan
    1 Çorba Kaşığı Un
    1 Kahve Fincanı Margarın
    3 Çay Bardağı Tavuk Suyu
    1 Çay Bardağı Krema
    3-4 Dal Maydanoz
    Bir Tutam Kekik
    Tuz, Karabiber
    PİLAV İÇİN:
    1 Su Bardağı Pirinç
    2 Çorba Kaşığı Margarin
    1 Su Bardağı Tavuk Suyu

    HAZIRLANIŞI
    Tavuk göğüs etini 1 santimlik şeritler halinde doğrayın. Mantarları temizleyip dilimleyin. Soğanı küçük küpler halinde doğrayın.
    Tavuk etlerini una bulayın. Margarini tavada eritip soğanı pembeleştirin. Mantarları ekleyip 2-3 dakika kavurun. Tavuk etini ekleyip rengi kızarıncaya kadar kavurmayı sürdürün. Kekik, tuz ve karabiber serpin.
    Tavuk suyunu ayrı bir kaba alıp orta ateşte 10 dakika kaynatın. Kremayı ilave edip karıştırın ve kaynamaya başlayınca ateşten alın. Hazırladığınız sosu tavuklu karışımın üzerine dökün.
    Pilavı bildiğiniz klasik yöntemle pişirin. Pilavı servis tabağına alıp üzerine kıyılmış maydanozu serpin. Ortasına tavuk yahniyi yerleştirip sıcak servis yapın.

    AFİYET OLSUN!








  2. Meryem
    Bayan Üye





    tavuk yemeklerinin yanına nedense pilavda yapılmaktadır ama çokta yakışıyor bunuda söylemek gerek doğru ellerde yapılırsa bu yemek şahane




+ Yorum Gönder