+ Yorum Gönder
Güncel Konular ve Günün Yemeği Forumunda Gunün Yemeği - Havuçlu tarçınlı revani Konusunu Okuyorsunuz..
  1. Gizli @ yara
    Özel Üye

    Gunün Yemeği - Havuçlu tarçınlı revani








    Havuçlu Tarçınlı Revani Tarifi

    Havuçlu tarçınlı revani tarifi ?

    Malzemeler:
    10 kişilik
    3 adet yumurta (oda sıcaklığında beklemiş olmalı)
    3 Türk kahve fincanı toz şeker
    3 Türk kahve fincanı yoğurt
    1 adet orta boy havuç
    1 Türk kahve fincanı sıvıyağ
    3 Türk kahve fincanı irmik
    3 Türk kahve fincanı un
    1 çay kaşığı toz tarçın
    1 paket vanilya
    1 paket kabartma tozu
    şerbeti için: 3 su bardağı tozşeker
    3 su bardağı su
    ½ limonun suyu

    Hazırlanışı:
    Oda sıcaklığında bekleyen yumurtaları ve toz şekeri mikserin yüksek devriyle 4-5 dakika çırpın. Üzerine yoğurt, sıvıyağ, kabuğu soyulup rendelenmiş havuç, tarçın ve vanilyayı ilave edip 1-2 dakika kaşıkla karıştırın. Un, irmik ve kabartma tozunu bir başka derin kapta karıştırarak havuçlu karışımın üzerine aktarın. Bir kaşık ya da plastik spatula yardımıyla hamuru iyice karıştırın. Boza kıvamındaki hamuru orta boy ve yağlanmış bir fırın kalıbına aktarın. Revaniyi 10 dakika önceden ısıtıp 175 dereceye ve alt üst konuma ayarladığınız fırında 35-40 dakika, üzeri altın sarısı oluncaya kadar pişirin. Fırından çıkarıp, ılınmaya bırakın. Diğer taraftan, şerbeti hazırlamak için, tozşeker ve suyu orta boy bir tencereye aktarın. Kısık ateşte, ara sıra karıştırarak kaynayıncaya kadar pişirin. Kaynamaya başlayınca limon suyunu katıp, 5 dakika sonra şerbeti ocaktan alıp soğumasını bekleyin. Soğuk haldeki şerbeti biraz ılınan revaninin üzerine gezdirin. Revaninin şerbeti çekmesi için yarım saat kadar bekledikten sonra dilimleyerek servise sunun. Üzerine kaymak, dondurma, portakal reçeli, çekilmiş badem koyarak da ikram edebilirsiniz.
    Oda sıcaklığında bekleyen yumurtaları ve toz şekeri mikserin yüksek devriyle 4-5 dakika çırpın.

    AFİYET OLSUN!








  2. Meryem
    Bayan Üye





    revaniyi birde böyle deneyin inanın hem sunumu ile hem tadı ile çok güzel bir revani yiyecek ve hoşunuza gidecektir ayrıca tarçının tadı ve kokusu bu tetlıya çok yakışmaktadır




+ Yorum Gönder