Konu Kapatılmıştır
Güncel Konular ve Günün Yemeği Forumunda Acilforum günün yemeği Konusunu Okuyorsunuz..
  1. izmir yasemin
    Devamlı Üye

    Acilforum Günün Favori Yemeği

    Torbada Türlü Tarifi


    Acilforum




    Torbada Türlü
    MALZEMELER:
    250 GR parça baget piliç eti
    2 tane kabak
    1 tane orta boy patlıcan
    2 tane domates
    5-6 tane yeşil ve kırmızı biber
    2 tane kuru soğan 3-4 diş sarımsak
    15 tane kadar taze fasulye
    yarım çay bardağı kadar zeytinyağ
    1.5 fincan su
    kimyon tane karabiber tuz
    YAPILILIŞI:
    Bütün sebzeleri yıkayalım.Patlıcanların kabuklarını alaca soyup iri iri doğrayalım.Kabakları soyup kuşbaşı doğrayalım. Biberleri fasulyeleri de yemeklik doğrayalım. Kuru soğanları kuşbaşı doğrayıp ekleyelim. Domateslerin kabuklarını soyup küp küp doğrayalım. Sarımsakların kabuklarını soyup onları da karışıma ilave edelim.Baharat ve tuz koyalım Piliç etlerini ekleyelim.Hepsini karıştıralım suyunu salmasını bekleyelim. Zaytinyağını koyup karıştıralım.
    Yanmaz fırın torbasına sebzelerimizi dolduralım İki torbaya da bölebilirsiniz. Torbaların içine 1.5 fincan su ilave edelim.Torbanın teli ile bağlayalım . Derin bir tencereye yatık olarak yerleştirelim.Tencereye bir parmak su dolduralım torbanın üst kısmından bir iki tane delik açalım.
    Tencerenin kapağını kapatalım.Sebzelerimiz yumuşayıncaya kadar kısık ateşte pişirelim. Ilınınca torbayı yırtalım. Sosu ile birlikte tabağa alalım.
    Bu yemeği fırın torbasına koyarak fırında tepsi içinde de pişirebilirsiniz. Tavuk yerine et tercih edebilirsiniz de
    Afiyet olsun.

    Acilforum Günün Favori Yemeği frmacil sayfa 2iki Acilforum Günün Favori Yemeği

  2. izmir yasemin
    Devamlı Üye
    Sebzeli Mücver


    Acilforum


    MALZEMELER:
    2 tane orta boy patates
    1 havuç
    2 tane kabak
    2 -3 Yemek kaşığı un
    3 yumurrta
    tuz karabiber kuru nane pulbiber
    Kızartmak için sıvı yağ
    SOS MALZEMELERİ:
    1 küçük kuru soğan
    2 diş sarımsak
    bir tatlı kaşığı kırmızı biber
    3 tane domates
    Yarım demet maydanoz
    Yarım fincan zeytinyağ
    YAPILIŞI:
    Tüm sebzeleri yıkayın kabuklarını soyun ve rendeleyin.Rendelenmiş sebzelerin suyunu sıkın. Un ve yumurtaları ekleyin karışıma. Baharatları ve tuzu ilave edin.Tavaya sıvı yağ koyun. Kızgın yağın içine, kaşıkla aldığınız mücver karışımından dökün. İki tarafı da üç dakika kadar yakmadan kızartın.
    Bir tavaya zeytinyağı koyun. Yemeklik doğranmış soğanları ve sarımsakları koyun hafif çevirin.Kabukları soyulmuş küp küp doğranmış domates ve kırmızı biberi de ekleyin sosun içine. Ocaktan indirdikten sonra ince kıyılmış sarımsakları ilave edin. Mücverle servis yapın.Afiyet olsun





  3. Suskun Karizma
    Devamlı Üye
    ÇERKEZ ÇORBASI TARİFİ




    Malzemeler

    1 Bardak Mısır
    1 Bardak Aşurelik Buğday
    1 Bardak Yoğurt
    2 Adet Yumurta
    Sıvı Yağ, Tereyağ,Margarin

    Bir Miktar Tavuk Eti
    1 Kaşık Un
    Nane
    Tuz

    HAZIRLANIŞI
    1 bardak mısır ve 1 bardak aşurelik buğday akşamdan ıslatılarak haşlanır.
    Diğer tarafta tencereye 3 karışım yağdan birer fincan konulur. Un ilave edilerek 4-5 dk. kavrulur. Üzerine kaynar su konulur.
    Haşlanan malzemeler de ilave edilerek kaynamaya bırakılır. Bir başka kapta yoğurtla birlikte 2 adet yumurta iyice çırpılır. Biraz da su katılır. Hazırlana karışım çorbaya yavaş yavaş karıştırılarak ilave edilir.
    Diğer tarafta ise br miktar tavuk eti haşlandıktan sonra doğranarak çorbaya katılır. Tuz ve nane eklenerek bir kaç taşım kaynatılır. Ocaktan indirdikten sonra 15 dk. dinlendirilip servis edilir.





  4. saqopakajmer
    Devamlı Üye
    Hasan Paşa Köfte



    MALZEMELER

    Köfte malzemeleri:

    500 gr. kıyma
    1 baş kuru soğan rendelenmiş
    1 yumurta
    2-3 dilim bayat ekmek içi
    Pulbiber, karabiber, tuz, kimyon
    1 tutam maydonoz
    Tepsiye dökmek için:

    2 su bardağı kadar salçalı su

    Üzeri için:

    Rendelenmiş kaşar peyniri


    Püre malzemeleri:

    4-5 patates
    2-3 yemek kaşığı tereyağı
    Yarım su bardağı süt
    Tuz

    TARİF

    Haşlanmış patatesleri sıcakken püre haline gertirelim ve bir tencereye alalım. Daha sonra içine tereyağını koyalım yağ eridikten sonra sütü tuzu ekleyip yavaş yavaş karıştıralım. 5 dakika kadar karıştırarak pişirelim.

    Kaşar peyniri ve salçalı su hariç köfte malzemelerini yoğuralım. Daha sonra avucumuzun içinde ortası çukur küçük çanaklar yapalım. Isıya dayanıklı fırın kabına dizelim. hazırladığımız salçalı suyu bir miktar sıvı yağ gezdirip tepsiye dökelim. 200 dereceli fırında 20dk. kadar pişirelim.

    Bu şekilde pişmiş olan köfteleri fırından alıp çukur kısımlarına patates püresi ve üzerlerine rendelenmiş kaşar peyniri koyup tekrar fırınlayalım. Üzeri kızardığında köftelerimiz servise hazırdır.


  5. Suskun Karizma
    Devamlı Üye
    GÜVEÇ TARİFİ


    MALZEMELER:
    5-6 adet patlıcan
    2 kuru soğan
    2 yemek kaşığı zeytinyağı
    1 kg kuzu kuşbaşı
    5-6 sivribiber
    10 diş sarımsak
    5-6 domates
    1 demet bütün maydanoz
    2 yemek kaşığı tereyağı
    1,5 su bardağı kaynamış su
    tuz
    karabiber
    arzuya göre 1 çay kaşığı kimyon


    HAZIRLANIŞI:

    1. Patlıcanları alacalı soyup, tuzlu suya koyun. soğanları yemeklik doğrayın. güveç tenceresine yıkanmış ve fazla yağları alınmış et ile birlikte ilave edin. zeytinyağını ekleyip etler bıraktıkları suyu çekene kadar kavurun.

    2. Sırayla üzerlerine doğranmış sivribiber, dörde bölünüp irice doğranmış patlıcan, sarımsak, soyulup fındık büyüklüğünde doğranmış domates ve maydanoz demetini yayın. en üste tereyağını koyup tuz, karabiber ve kimyonu serpip kaynamış suyu üzerine gezdirin.



    3. Güveç tenceresinin ağzını yağlı kağıtla-kağıdın uçları tencerenin içine girecek şekilde- kapatın. üzerini alimünyum folyoyla-uçlarını güvecin dış kenarlarına kıvırıp- tekrar kapatın. hiç karıştırmadan 40-45 dakika pişirin. (arada tencerenin kenarından bir kaşık yardımıyla suyunu çekip çekmediğini kontrol edin. yoksa etler suyunu çekip yanabilir.) piştikten sonra maydanozu alıp güveci tabaklara servis yapın.

    Afiyet Olsun


  6. izmir yasemin
    Devamlı Üye
    Soslu Tavuk Kanadı


    Acilforum


    MALZEMELER:
    6 adet tavuk kanadı
    SOS MALZEMELERİ:
    1 adet kuru soğan
    2 çorba kaşığı zeytinyağ
    2 diş sarımsak
    2 çorba kaşığı tatlı kepçap
    1 çorba kaşığı acı biber sosu
    YAPILIŞI:
    Tavukları terbiye etmek için önce sosu hazırlayalım. Soğanı ve sarımsağı yemeklik doğrayalım.Zeytinyağını tavaya koyalım, soğanları bir kaç kez çevirelim. Sarımsağı da ekleyelim. Tuz ve ketçap ile acı biber sosunu da ekleyelim. Ocaktan indirdiğimiz sosların içine, tavuk kanatlarını koyalım ve sosta yarım saat kadar bekletelelim. İsterseniz kömür ateşinde pişirin isterseniz fırında kızartın.Bol salata eşliğinde servis yapın.
    Afiyet olsun.


  7. izmir yasemin
    Devamlı Üye
    Sandal Sefası Tarifi

    Acilforum



    MALZEMELER:
    5 adet orta boy patlıcan
    300gr kadar parça et (kuzu veya süt danası)
    1 tane kuru soğan
    5-6 tane yeşil sivri biber
    2 tane domates
    1tatlı kaşığı biber salçası
    1 fincan zeytinyağı
    4-5 diş sarımsak
    tuz karabiber
    SOS MALZEMELERİ:
    2 çorba kaşığı tereyağ
    2 çorba kaşığı un
    2 su bardağı süt
    1 yumura sarısı
    kaşar peyniri rendesi
    YAPILIŞI:
    Patlıcanların sapının iki parmak altından başlayarak alacalı soyalım.Tuzlu suda bekletelim. Etleri iki kaşık zeytinyağında suyunu bırakıp iyice çekene kadar sote edelim.Ayrı bir tencerede kalan zeytinyağının içine yemeklik doğranmış soğanları ve sarımsakları koyalım hafifçe sarartalım.Sonra yeşil biberleri ve salçayı koyalım.Bir iki kez çevirelim etleri ekleyelim. Tuz ve karabiberini ayarlayalım. Etlerin üzerini örtecek kadar sıcak su koyalım. Ağzını kapatalım ağır ateşte pişmeye bırakalım.Etlerin pişmesine yakın rendelenmiş domatesleri de koyalım.
    Patlıcanları sudan çıkaralım kurulayalım. Kızgın yağda hafif kızartalım.Patlıcanları fırın tepsisinin içine dizelim karınlarını açalım, bıçak yardımıyla. Etli harcı içine dolduralım.Tencerede kalan sosa biraz daha sıcak su ekleyelim, tepsiye dökelim. (Patlıcanların yarısına gelecek şekilde olsun.)
    Bir tavada tereyağını eritelim,un ekleyelim hafif sarartalım unu.Yavaş yavaş sütü ekleyerek topaksız bir bulamaç haline getirmek için sürekli karıştıralım. Koyulaşana kadar pişirelim. Tuzunu koyup ocaktan alalım. Soğuyunca yumurta sarısını ekleyelim karıştıralım. Bu sosu patlıcanların karın kısmına gelecek şekilde dökelim. Üzerlerine kaşar peyniri rendesi koyalım. Orta ısılı fırında kaşar peynirleri hafif pembeleşinceye kadar pişirelim. Afiyet olsun.


  8. izmir yasemin
    Devamlı Üye
    Özbek Pilavı Tarifi


    Acilforum


    MALZEMELERE:
    2 su badağı pilavlık prinç
    3 Bardak sıcak su(et suyu da olabilir)
    Yarım çay bardağı zeytinyağı
    2 çorba kaşığı margarin veya tereyağ
    250 gr kuzu eti
    2 tane taze soğan
    1 tane havuç
    2 tane domates
    1 su bardağı haşlanmış bezelye
    1 demet maydanoz
    tuz karabiber kekik
    YAPILIŞI:
    Pirinçleri nişastası gidene kadar yıkayalım suyunu süzelim. Tencereye zeytinyağını alalım.Kuşbaşı doğranmış etleri koyarak kavuralım, İnce doğranmış taze soğanlarla birlikte.Etler suyunu bırakıp çekene kadar kavurmaya devam edelim.Tavla zarı iriliğinde doğranmış havuçları da ekleyelim, birkaç dakika daha kavuralım etlerimizi.Kabuğu soyulmuş ve küp küp doğranmış domatesleri de ekleyelim. Haşlanmış bezelyeleri ve 1,5 bardak sıcak su , tuz karabiber ve kekik ekleyelim, etler yumuşayana kadar pişirelim.Tencereyi ateşten almadan önce ince kıyılmış maydanozları da ekleyelim.
    Pilav tenceresinin içine margarini koyalım.Suyu süzülmüş pirinçleri tencereye koyalım.Bir iki kez çevirelim yağda pirinçleri . 3 bardak sıcak suyu ekleyelim tuzunu ayarlayalım.Önce hızlı sonra kısık ateşte pilavımızı pişirelim.15 dakika kadar demlenmeye bırakalım pilavı. Geniş bir tabağa pilavı alalım.Ortasını açalım.Burayı etle dolduralım ve sıcak servis yapalım.
    Afiyet olsun


  9. izmir yasemin
    Devamlı Üye
    Köfte Yahnisi Tarifi


    Acilforum


    MALZEMELER:
    Yarım kg yağsız kıyma
    3 dilim ekmek içi
    1 soğan, 1 yumurta
    Kimyon yenibahar,karabiber,tuz
    1çay kaşığı karbonat
    1tatlı kaşığı kadar zeytinyağ
    SOS MALZEMESİ:
    Yarım çorba kaşığı kadar un
    1 çorba kaşığı kadar salça
    1 çorba kaşığı zeytinyağ
    3 diş sarımsak
    Yarım çay kaşığı kadar limon suyu
    1 çay kaşığı kadar toz şeker
    tuz karabiber
    PÜRE MALZEMELERİ:
    5 Adet patates
    Yeteri kadar tuz
    1.5 su bardağı kadar süt
    2çorba kaşığı zeytinyağ
    Yarım çay kaşığı kadar muskat

    YAPILIŞI:
    Köfte malzemelerini yoğuralım. Küçük parçalar kopararak parmak şekli verelim.
    Köfteleri önce una sonra çırpılmış yumurtaya bulayarak kızartalım. Sos çin bir çorba kaşığı yağda unu kavuralım.Salçaya biraz su katarak sulandıralım sarımsaklarla birlikte unlu karışıma ekleyelim. Limon suyu tuz ve karabiberi ekleyelim.Biraz kaynatalım ve geniş bir tencereye aldığımız kızarmış köftelerin üzerine dökelim, birtaşım kaynatalım.
    Püre için patatesleri haşlayalım, sıcakken rendeleyelim.Ağır ateşte yağı sıcak sütü muskatı ve tuzu da ekleyerek sürekli çırparak püreyi pürüzsüz bir kıvama getirelim.Köftelerle birlikte servis yapalım.
    Afiyet olsun.


  10. izmir yasemin
    Devamlı Üye
    Manter Pane Tarifi


    Acilforum


    MALZEMELER:
    10 tane iri kültür mantarı
    Karabiber,2 diş sarımsak
    2 Çorba kaşığı un
    1yumurta
    4 Çorba kaşığı galeta unu
    Kızartmak için sıvı yağ
    YAPILIŞI:
    Mantarları nemli bir bezle temizleyin ama isterseniz benim yaptığım gibi bol limonlu suda 5 dakika kadar bekletin. İyice yıkayın ve temizleyin.Köklerini kesin. İki diş sarımsağı ezin. Biber ve tuz ekleyin. Mantarların üstüne bolca sürün bu karışımı.Sonra unlayın mantarları, çırpılmış yumurtaya bulayın. En son galeta ununa bulayın, kızgın yağda kızartın. Et ve tavuk kızartmalarının yanında sıcak servis yapın. Afiyet olsun.


Konu Kapatılmıştır