Konu Kapatılmıştır
1. Sayfa 123 ... SonuncuSonuncu
Güncel Konular ve Günün Yemeği Forumunda Acilforum günün yemeği Konusunu Okuyorsunuz..
  1. izmir yasemin
    Devamlı Üye

    Acilforum günün yemeği








    Kadınbudu Köfte Tarifi


    Kadınpudu köfte tarifi için hangi malzemeler kullanılmalıdır ?

    MALZEMELER:
    750gr köftelik kıyma
    3yumurta ,tuz, karabiber
    1çay bardağı haşlanmış pirinç
    2tane kuru soğan
    1-2 su bardağı kadar un

    YAPILIŞI:
    Kıymanın yarısından fazlasını tavaya koyun. Kendi yağınla kavrulmaya bırakın.Sık sık karıştırın. Bu arada soğanları çok küçük doğrayın kıymaya ekleyin birlikte kavurun. yağ eklemenize gerek yok ,kıyma yağını bırakacaktır. Kıymanın rengi değişince, soğanlar iyice yumuşayınca ocağı kapatın ,soğusun kıymanız. Bir kabın içine kalan çiğ kıymayı koyun ,haşlanmış 1 bardak pirinci ekleyin. Soğuyan kavrulmuş soğanlı kıymayı da ekleyin. yeterince tuz karabiber koyun. 1 yumurta kırın , iyice özleşene kadar yoğurun, üstünü örtün ,buzdolabında 2-3 sat bekletin. (Bekletmeden yaparsanız köfteler toplanmaz ,elinize yapışır.)
    Dinlenmiş kıymadan iri parçalar koparın, elinizle köfte şekli verin.Bir tabağa yeterince un koyun. Başka bir tabakta 2 yumurtayı kırın, hafifçe çırpın. Köfteleri önce una, sonra çırpılmış yumurtaya bulayın. kızgın yağda kızartın kızarmış patatesle servis yapabilirsiniz. Ne pişirirseniz pişirin, içine sevginizi katın lütfen! Çok lezzetli olduğunu göreceksiniz..

    AFİYET OLSUN!








  2. izmir yasemin
    Devamlı Üye





    Zeytinyağlı Barbunya



    Acilforum



    MALZEMELER:
    1 kg taze barbunya
    2 tane ince havuç
    1diş sarımsak,
    1adet kuru soğan
    2-3 tane domates
    Tuz, limon suyu, 1tatlı kaşığı tozşeker
    Sızma zeytinyağı
    YAPILIŞI:
    Barbunyaları temizleyin. Yıkayın 10 dakika haşlayın ki kara suyu çıksın. Sonra süzün barbunya fasulyesini.Tencereye kuru soğanı doğrayın.Üstüne 2-3yemek kaşığı kadar sızma zeytinyağ koyun.Hafifçe kavurun.İnce ,halka halka doğranmış havuçlarıda koyun tencereye.(zeytinyağlı yemek yaparken yağı fazla yakmamanız gerekir) yavaş ateşte hafifçe 1-2 dakika çevirmeniz yeterli.Üstüne rendelenmiş domatesleri ekleyin. Domatesler soğanla özleşince süzülen barbunları ekleyin . 1 diş sarımsağı da koyun tencereye..Göz kararı tuz ekleyin 1-2damla limon suyu damlatın. tozşekeri ekleyin.(tozşeker zeytinyağınının asitini etkisiz hale getirmek için konur)Üstünü örtecek kadar sıcak su koyun.Yavaş ateşte suyunu çekip barbunlarınız pişince . tencerenizi alın ateşten soğutun yemeğinizi. Üstüne isterseniz ince kıyılmış maydanozla süsleyebilirsiniz ama benim favorim taze nane.
    Yanına da tereyağlı bir pilav eşlik edebilir.





  3. izmir yasemin
    Devamlı Üye
    IZGARA ÇİPURA


    Acilforum


    MAZEMELER:
    3 tane çipura
    SOS MALZEMELERİ.
    4 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
    1.5 Tatlı kaşığı limon suyu
    3diş sarımsak
    3-5tane defne yaprağı
    az tuz, pul biber ve kekik

    YAPILIŞI:
    Sarımsakları iyice dövün, macun kıvamına gelsin ve suyu çıksın. Zeytinyağının içine atın sarımsakları. Tuz, kekik, limonsuyu ve pul biber koyun içine. Hepsini iyice çırpın , defne yapraklarını da katın içine. Balıkları bu sosun içinde çevirin önce önlü arkalı. Sonra da 3-4 saat bu sosun içinde bekletin balıkları.
    Izgaranızı hazırlayın, balıklarınızı pişirin . Bol salata ve taze soğan, roka ile servis yapın.Mangal yapma ortamınız yoksa, sosta beklettiğiniz bu balıkları , yağlı kağıt içine sarıp, fırın tepsisine koyun ,fırınınızda pişirin. Öyle de çok lezzetli olacaktır.Afiyet olsun.





  4. izmir yasemin
    Devamlı Üye
    KALAMAR TAVA


    Acilforum



    MALZEMELER:
    1 kg kalamar
    1yemek kaşığı karbonat
    1 yemek kaşığı toz şeker, tuz
    1 şişe soda
    kızartmak için ayçiçek yağı,
    ( isterseniz zeytinyağı)
    kalamor sos -tarator malzemeleri:
    4yemek kaşığı yoğurt
    2 yemek kaşığı mayonez
    1 dilim etimek, kuru nane
    2-3 diş sarımsak 3tane ceviz içi
    YAPILIŞI:
    Kalamarları ince yuvarlak dilimler halinde doğrayın. Derin bir kabın içine kalmarları koyun üstüne toz şeker, limon suyu karbonat koyun sade sodayı dökün kalamarların üstüne köpürecektir 10 dakika bu sosun içinde kalamarları ovun ,sonra ağzını kapatın .3-4 sat buzdolabında bekletin.
    KALAMAR SOS HAZIRLANIŞI:
    4 kaşık yoğurt süzgeçe konur ,suyu iyice süzülür. bir kabın içine alınır mayonez ve dövülmüş sarımsak konur. etimek rondadan çekilir dövülmüş cevizler konur 1 tatlı kaşığı sızma zeytinyağı eklenir iyice karıştırılır. 1 çay kaşığı kadar kuru nane eklenir.
    kalamarları süzün, unlayın. Fazla unlardan kurtulmak için kalamarları süzgeçten geçirin, fazla unlar gitsin.
    Bol yağ koyduğunuz tavayı kızdırın,
    Sonra ateşi yavaşlatın. Kalamarlar 2 dakika kızartılır rengi dönmeden tavadan alınır. ''beyaz bu demeyin'' tabağa alınca altın rengini alır.
    Kalamarlar çok kızarınca sertleşir ve rengi siyaha döner, yenmez.
    Kalamar bol yağ ister, dibe değmesin yanmasın diye . püf noktası budur.
    Kızartma süresi 2 dakikadır. afiyet olsun


  5. izmir yasemin
    Devamlı Üye
    Ev Yıkan Tarifi



    MALZEMELER:
    2 avuç kadar kabukları soyulmuş kuru bakla
    Yarım su bardağı aşurelik yarma
    400gr dolmalık kıyma
    2 Adet kuru soğan
    500gr çorbalık kemik
    1 demet maydanoz
    2 avuç kadar pilavlık bulgur
    Yarım su bardağı kadar pirinç
    1 kaşık bibir 1 kaşık domates salçası
    500gr sarmalık asma yaprağı
    tuz karabiber pul biber
    2-3 dilim pastırma
    YAPILIŞI:
    Kuru baklaları akşamdan ıslatın suyunu süzün. Küçük küçük doğrayın. pastırmaları da maydanozları da küçük doğrayın. Soğanları yemeklik doğrayın. Kıymayı bulgur pirinç yarmayı ekleyin salça ve baharatları da katın. Az zeytinyağ ve 2 yemek kaşığı su koyun iç malzemeyi harmanlayın. Yaprakların içine malzemeden koyarak istediğiniz biçimde sarın.Kare olursa bu sarma şekli makbüldür
    Tencerenin dibine kemikli etleri koyun üzerlerine ve aralarına sarmaları yerleştirin.Üzerini geçecek kadar salçalı az yağlı su yapalım üstüne dökelim kısık ateşte yarım saat kadar pişirelim
    -------------------
    Amasya ve yöresine ait bir yemek diye biliyorum . Amasya'da görev yaparken bu yemeği yemiş ve çok beğenmiştim
    Ev yıkan ismi de çok malzeme ve pahalı bir yemek olduğu için erkekler tarafından verilmiş bu isim diye söylendi ben onların yalancısıyım.
    Bu yemeği pastırma koymadan yarma ve bulgur eklemeden de yalnız pirinçle diğer iç malzemeyi karıştırıp yaparsanız da çok lezzetli oluyor ben öyle yapmayı tercih edenlerdenim. Sıcakken yemenizi öneririm


  6. izmir yasemin
    Devamlı Üye
    Kağıtta Tavuk Budu


    Acilforum


    MALZEMELER.
    5 adet tavuk budu
    1 tatlı kaşığı limon suyu
    2 tane domates
    2 adet kuru soğan
    2-3 tane yeşil sivribiber
    2-3 kaşık zeytinyağ
    tuz karabiber kekik ve pulbiber
    5 tane defne yaprağı
    2 tabaka yağlı kağıt veya alüminyum folya
    YAPILIŞI:
    Tavuk butlarını yıkayıp her tarafını limon suyu ile ovalım. Tuz kekik karabiber ve pulbiber serpelim. Yağlı kağıtları beş eşit parçaya bölelim. Kağıtların ortasına piyazlık doğranmış soğan koyalım. Domatesleri yuvarlak dilimleyelim, soğanların üstüne koyalım, yeşil biber koyalım ve üstlerine tavuk butlarını yerleştirelim. Defne yaprağı koyalım Yağlı kağıtları sıkıca kapatalım Fırın tepsisine yerleştirelim. Üstlerine hafif sulandırılmış yağ sürelim fırça ile. Orta ısılı fırında 45 dakika kadar pişirelim. Pilav eşliğinde servis yapalım.


  7. izmir yasemin
    Devamlı Üye
    Güveçte Bahçıvan Kebabı


    Acilforum



    MALZEMELER:
    2-3 tane bostan patlıcanı
    2 tane domates
    2-3 tane yeşil biber
    2 tane kuru soğan
    4-5 diş sarımsak
    Yarım kg kuşbaşı koyun veya kuzu eti
    Yarım bardak sıvı yağ
    tuz, tane karabiber kimyon
    arzu edilirse pulbiber
    YAPILIŞI:
    Patlıcanları alaca soyarak boyuna dörde keselim. Tuzlu suda 20 dakika bekletelim. Yıkayıp suyunu süzelim. Üzerine piyaz doğranmış soğanları kabukları soyulmuş sarımsakları, kıyılmış biberleri koyalım. Kabukları soyulmuş küçük küçük doğranmış domatesleri koyalım.Tuz, tane karabiber ve kimyon ekleyelim, harmanlayalım sebzeler suyunu salana kadar bekletelim bu harcı.
    Güveç tenceresine etleri koyalım. Etler suyunu çekene kadar güzelce kavuralım. Et suyunu iyice çekince, üstüne sebzeleri koyalım.Üzerine sıvı yağ koyalım. Üzerini örtecek kadar az sıcak su koyalım ağzını varsa güveç kapağı ile yoksa alüminyum folya ile sımsıkı kapatalım Çok kısık ateşte pişirelim.
    Afiyet olsun


  8. izmir yasemin
    Devamlı Üye
    Fırında Barbunya Balığı


    Acilforum



    MALZEMELER:
    3 -4 tane barbunya balığı
    2 Baş kuru soğan
    3-4 tane defne yaprağı
    tane karabiber
    tuz,, pulbiber
    1 fincan kadar zeytinyağ
    2-3tane yeşilbiber
    3-4-dal biberiye 1 tatlı kaşığı limon suyu
    YAPILIŞI:
    Balıkları yıkayın pullarını kazıyın, içlerini temizleyin.Siyah kan parçalarından arındırın ki balık acı olmasın. Tekrar sudan geçirin. Derin bir kabın içine zeytinyağ koyun limon suyu ve dövülmüş sarımsakları koyun. Bir kaç tane, tane karabiber ekleyin bu karışıma. Defne yapraklarını ve fesleğenleri koyun içine. Bu sosta balıklarınızı 3-4 saat bekletin. Alüminyum folya veya yağlı kağıtları balık sayısına göre hazırlayın. Soğanları piyazlık doğrayın kağıtların ortasına eşit olarak yayın. Sivri biberleri iri iri doğrayın onları da soğanların üstüne koyun. Balıkları sosun içinden çıkarın ve soğanların üstüne koyun. Üstlerine yuvarlak kesilmiş domatesleri koyun. İsterseniz kalan sosu balıkların üstüne de dökebilirsiniz Kağıtları sıkıca kapatın, fırın tepsisine yerleştirin. 180 derecelik fırında 45 dakika kadar pişirin. Bol salata eşliğinde servis yapın afiyet olsun


  9. izmir yasemin
    Devamlı Üye
    Karnıyarık Tarifi


    Acilforum


    MALZEMELER:
    1 kg patlıcan
    300 gr kıyma
    tuz, karabiber
    sarımsak, zeytinyağ
    2 Adet kuru soğan
    3 tane domates
    6-7 tane sivri yeşil biber
    2 yemek kaşığı biber salçası
    YAPILIŞI:
    Patlıcanları alacalı soyun. Tuzlu suda bekletin sonra çıkarın ve kurulayın. Zeytinyağında patlıcanları ve yeşil biberleri kızartın . Yağını çekmesi için kağıt havlu üzerine alın.
    Bir tavaya yemeklik doğranmış soğanları ve kıymayı alın. 1fincan kadar zeytinyağ ekleyin kavurmaya bırakın. Kıyma suyunu çekip rengi değişmeye başlayınca kabukları soyulmuş ve küp küp doğranmış domatesleri ve bir kaşık biber salçasını ekleyin. Baharatları katın yeterince tuz ekleyin.Pişmeye bırakın . Borcama patlıcanları sıralayın ortalarını bıçak yardımıyla hafif açın. İçlerine kıymayı doldurun. Aralarına sarımsakları koyun ve biber dizin üstlerine birdilim domates koyun yarım bardak sıcak salçalı su ekleyin fırında 15-20 dakika pişirin. Afiyet olsun


  10. izmir yasemin
    Devamlı Üye
    Sarımsaklı Patates


    Acilforum



    MALZEMELER:
    4Tane orta boy patates
    2-3 diş sarımsak
    kızartmak için zeytinyağ
    karabiber pulbiber .tuz
    Biberiye
    YAPILIŞI:
    Yıkayıp soyduğunuz patatesleri küp küp doğrayın. Tavanın içine zeytinyağı koyun ve patatesleri atın içine birkaç kez çevirdikten sonra sarımsak ve tuzu koyun. Kapak kapatın üzerine, arada sallayarak nar gibi kızartın patatesleri.İndirmeye yakın tüm baharatları ekleyelin. Biberiyenin tadı çok keskindir beğenmiyorsanız taze fesleğen veya kekik kullanabilirsiniz. Kızartılmış köfte ile servis yapın Afiyet olsun


Konu Kapatılmıştır
1. Sayfa 123 ... SonuncuSonuncu