+ Yorum Gönder
Güncel Konular ve Günün Yemeği Forumunda Günün Yemeği Bezelyeli Pirinç Pilavı Tarifi Konusunu Okuyorsunuz..
  1. Asel
    Bayan Üye

    Günün Yemeği Bezelyeli Pirinç Pilavı Tarifi








    Bezelyeli Pirinç Pilavı Tarifi







    bezelyelipirinpilavtari.jpg

    Malzemeler:
    2,5 su bardağı pirinç
    1,5 su bardağı haşlanmış bezelye (ben konserve bezelye kullandım)
    Yarım çay bardağı arpa şehriye
    Yarım çay bardağı sıvı yağ
    1,5 yemek kaşığı tereyağı
    Tuz

    Hazırlanışı:
    Önce pirinçler yıkanır süzülür. Konserve bezelyeler de yıkanır süzülür. Tencereye sıvı yağ koyularak arpa şehriyeler kavrulur. Hafif pembeleşince pirinçler eklenir ve karıştırılır. Bu şekilde 4 dk kavrulur. Kavrulan pirinçlere 5 su bardağından 2 parmak az su koyulur. (sıcak olmayacak) Ardından tereyağı koyulur ve kapağı kapatılarak kaynaması beklenir. Kaynayınca tuz ve bezelyeler eklenir, bir kere karıştırılarak kapağı kapatılır. Suyunu çekene kadar pişirilir. Bu arada (bilmeyenler için) pilav pişerken kesinlikle kapağını açıp karıştırmayınız. Piştikten sonra pilavın kapağı açılarak kağıt havlu koyulur ve kapağı o şekilde kapatılır. Kağıt havlu nemini alıp, tane tane olmasını sağlayacaktır.
    AFİYET OLSUN!








  2. Gamze
    Devamlı Üye





    Bezelyeli pilav güzel bir yemek.Tarifte şehriye de koymuş şehriye yerine bezelyeden biraz daha kesilmiş patates atarsak daha güzel oluyor annem öyle yapıyor çokta lezzetli oluyor.




+ Yorum Gönder


bezelyeli pilav,  bezelyeli pirinç pilavı,  bezelyeli pilav tarifi,  bezelyeli pirinc pilavi,  bezelye pilav tarifi