+ Yorum Gönder
Güncel Konular ve Günün Yemeği Forumunda Günün Tatlısı Havuçlu Cevizli Pandispanya Konusunu Okuyorsunuz..
  1. Asel
    Bayan Üye

    Günün Tatlısı Havuçlu Cevizli Pandispanya








    Havuçlu Cevizli Pandispanya Tarifi
    dilimli_pandispanya_5_1237635656.jpg

    Tarif Ayrıntıları:
    Türü :Tatlı
    Pişirme Süresi :35-40 dk
    Pişirme Şekli :Fırın
    Zorluk :Orta
    Kişi Sayısı :4-6

    Tarif Malzemeleri:
    4 adet Yumurta
    1 su bardağı Toz şeker
    1 su bardağı Beyaz Un
    1 su bardağı Mısır Unu
    1 su bardağı Süt
    1 su bardağı sıvı yağ
    1 paket Kabartma Tozu
    2 adet Havuç
    1 su bardağı Dövülmüş Ceviz
    3 yemek kaşığı Toz şeker (Havuç ve ceviz için)

    Tarifin Hazırlanışı:
    Oda sıcaklığında bekletilmiş yumurtaların beyazlarını sarıların dan ayırıp bir kapta şanti kıvamına gelinceye dek 1 su bardağı şeker ile iyice çırpın.Yumurta akı ve şeker, kıvama geldiğinde sarılarını kaba boşaltıp çırpmaya devam edin. Ayrı bir kapta havuç rendesini ve dövülmüş cevizi 3 yemek kaşığı şekere iyice bulayın. Yumurta ve şeker karışımının içine sıvı yağı ekleyin ardından unlarımızın ikisini de yavaş yavaş ekleyerek çırpmaya devam edin. Kabarta tozunu da harcımıza ilave ettikten sonra havuç ve cevizimizi de karışıma ekliyoruz. Fırça yardımıyla yağladığımız kek kalıbımız veya borcamımıza harcı döküyoruz ve önceden ısıtılmış 180 derece fırınımızda 30-40 dakika civarında pişmeye bırakıyoruz (kürdan yardımıyla kekin içinin pişip pişmediğini kontrol edebiliriz). Arzuya göre pişen kekimizin üzerine tarçın veya pudra şekeri serpip servis yapabiliriz.

    AFİYET OLSUN!









  2. Meryem
    Bayan Üye





    puf puf bir tatlı üstelik içinde birbirine çok yakışan malzemeler var havuç ve ceviz bukadar iyi bir lezzeti mutlaka misafirlerinizde ikram etmelisiniz




+ Yorum Gönder