+ Yorum Gönder
Güncel Konular ve Günün Yemeği Forumunda Sebzeli Pilav İftar Yemeği Konusunu Okuyorsunuz..
  1. Asel
    Bayan Üye

    Sebzeli Pilav İftar Yemeği








    Sebzeli Pilav Tarifi

    1sebzeli-pilav-tarifi.jpeg





    MALZEMELER:
    1 adet haşlanmış tavuk göğsü
    50 gr tereyağı
    2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
    1 su bardağı nohut
    1 su bardağı bezelye
    1 su bardağı küp doğranmış domates(2-3 adet domates)
    1 adet sivri biber
    1 adet havuç
    3 su bardağı tavuk suyu
    2 su bardağı pirinç

    YAPILIŞI:
    Pilavı yapmadan yarım saat önce pirinci ılık suda bekletin.bir tencerede tavuk göğsünü 4-5 su bardağı suda haşlayın.haşlanınca tavuk göğüslerini çıkarın.tavuk suyunu pilavda kullanacağınız için dökmeyin.göğüsleri didikleyin.
    pilav tenceresinde tereyağını eritin.sıvı yağı ekleyin.küp şeklinde incecik doğranan havuçları yağda kavurun.nohutu ekleyin.karıştırın.bezelyeleri ekleyip karıştırın.didiklenmiş göğüsleri ekleyip karıştırın.küp doğranmış domates ve doğranmış biberleri ve salçayı ekleyin.karıştırın.ocağı kapatın.ılısın.tencerede kalsın.suda bekleyen pirinçleri süzün ve süzdükten sonra pirinçleri sebzelerin üzerine döşeyin.3 su bardağı tavuk suyunu tencerenin bir kenarından yavaş yavaş dökün.pirinçler hareket etmemeli.pirinçlerin seviyesine kadar suyu koyun. 3 su bardağı yetmezse pirinç seviyesine kadar 1 su bardağı daha ekleyin.kısık ateşte pişirin.suyunu tamamen çekene kadar pişirin.ocağı kapatın.20 dk.demlendikten sonra bir kalıba koyup ters çevirin.

    AFİYET OLSUN!








  2. Meryem
    Bayan Üye





    sebzeli pilav için gerekli malzemeleri biraz daha artırabilirsiniz bu yemeğin daha lezzetli ve daha sunumunun şık olmasına sebep olacaktır




+ Yorum Gönder