+ Yorum Gönder
Güncel Konular ve Günün Yemeği Forumunda Günün Yemeği Zeytinyağlı Enginar Dolması Konusunu Okuyorsunuz..
  1. Dr Zeynep
    Bayan Üye

    Günün Yemeği Zeytinyağlı Enginar Dolması








    Zeytinyağlı Enginar Dolması Tarifi

    Günün Yemeği Zeytinyağlı Enginar Dolması.jpg





    Malzemeler:
    5 Tane enginar
    3 Tane soğan
    1/2 bardağı pirinç
    1 Çorba kaşığı dolmalık fıstık
    1 Çorba kaşığı kuş üzümü
    1/2 demet taze nane
    1/2 demet maydanoz
    1/2 çay bardağı sıvıyağ
    1/2 limonun suyu
    1 Su bardağı sıcak su
    Tuz, karabiber, yenibahar, tarçın ve şeker

    Hazırlanışı:
    Enginarları eyıklayın . Ayıkla
    nan enginarları limonlu suda yarı yarıya pişene dek haşlayın.
    Tavaya fıstıkları koyup, sıvıyağda pembeleşinceye kadar kavurun. Ardından ince kıyılmış soğanları ekleyip, sarartın. Yıkanmış pirinci, kuş üzümünü, sıcak suyu, tuzu, 1 tatlı kaşığı şeker ve baharatları, kıyılmış nane ve maydanozu ekleyip, pirinç suyunu çekene dek pişirin.Bu harcı enginarların boşluklarına dondurun. Pişerken şeklinin bozulmaması için yağlı kağıdı veya alüminyum folyo parçalarını enginarların üzerine ve yanlarını kapatacak şekilde sarın. Yarım su bardağı haşlama suyundan ilave edip, 10 dakika kadar pişirin. Soğutup, limon dilimleri ile birlikte servis yapın.Zeytinyağlı Enginarınız Hazır .

    AFİYET OLSUN!








  2. Meryem
    Bayan Üye





    enginer zaten kendi başına inanılmaz sağlıklı bir sebze allah öyle güzel yaratmışki tadı ve kendine has kokusu inanılmaz güzel ayrıca bir çok çeşid yemeği yapılıyor




+ Yorum Gönder