+ Yorum Gönder
Frmacil İslamiyet ve Hac–Zekat ve Oruç Forumunda İftara Ne Pişirsem Konusunu Okuyorsunuz..
  1. Suskun Karizma
    Devamlı Üye

    İftara Ne Pişirsem








    İftar Yemekleri


    Ramazan ayına özel, hazırladığımız hafif ve kolay iftar menüsü önerileri, yemek ve tatlı tarifleri..
    Soğuk Yaz Çorbası
    soğuk yaz çorbası.Jpeg
    Malzemeler;
    1 su bardağı aşurelik buğday
    ½ kg yoğurt
    1 yumurta
    ½ demet taze nane
    Yapılışı;
    Buğday haşlanır.
    Yoğurt yumurtayla pürüzsüz olana kadar çırpılır.
    Buğdayın suyu süzülmeden çırpılan yoğurt karıştırılarak eklenir.Eğer kıvamı koyuysa su eklenebilir. Bu çorba çok sıvı kıvamlı olmuyor, biraz koyu bir çorba olması gerekiyor.
    Yüksek ateşte kaynayana kadar karıştırılarak pişirilir.
    Çorba kaynadıktan sonra yıkanmış nane yaprakları eklenir, 2 taşım kaynatılıp ocaktan alınır, yoğurt kesilmesin diye ½ su bardağı soğuksu çorbaya ilave edilir ve soğumaya bırakılır.
    Çorba soğuduktan sonra damak tadınıza göre tuzu ilave edilir.
    Fırında Tavuklu Barbunya
    tavuklu barbunya.jpg
    Malzemeler,
    Yarım kilo barbunya
    2 adet orta boy kuru soğan
    3 yemek kaşığı zeytinyağı
    100 gram ince dilimlenmiş sucuk
    6 adet tavuk baget
    6 dilim pastırma
    2 adet domates
    2 adet sivri biber
    4 dilim tost ekmeği
    1,5 su bardağı su
    Damak tadınıza göre tuz
    Hazırlanışı,
    Barbunyayı bol suda 35 dakika haşlayıp süzün.
    Soğanın kabuklarını soyup küp küp doğrayın.
    Orta büyüklükte tencereye sıvıyağı alıp kızdırın.
    Soğanları ekleyip rengi değişinceye kadar kavurun.
    Tavuk bagetleri ekleyin ve dışları renk alıncaya kadar kavurmaya devam edin.
    Sucuğu ve pastırma dilimlerini üçe kesin ve ekleyin, kısa bir süre daha çevirin.
    Yeşil biberleri ve domatesleri küp küp doğrayın.
    Yemeğe ekleyin ve 2-3 dakika daha soteleyin.
    Suyunu koyun ve bir taşım kaynatarak barbunyaları ekleyin.
    Tuzunu ilave ederek lezzetlendirin.
    Yemeği 15 dakika kısık ateşte kaynatın.
    Ocaktan indirdikten sonra yemeği bir fırın kabına alın.
    Tost ekmeği dilimlerini blenderdan geçirerek çok ufak kırıntılar haline getirin.
    Bu kırıntıları yemeğin üzerine serpiştirin.
    180 derecede önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
    Sıcak olarak servis yapın.
    Kayısılı Salata
    kayisili-roka-salatasi.jpg
    Malzemeler,
    1 kâse kuru kayısı
    2 adet domates
    Yarım demet roka
    Yarım demet kıvırcık
    Yarım kâse siyah zeytin
    5 dilim tavuk salam
    Yarım yemek kaşığı zeytinyağ
    Tuz
    Hazırlanışı,

    Tüm sebzeleri yıkayıp sularının süzülmesi için bekletin.
    Kayısıları sıcak suda yumuşayınca kadar bekletin.
    Sebze zeytinyağ, tuz ve kayısıları doğrayın ve kâse karıştırın.
    Tavuk salam ve siyah zeytini üzerine yerleştirin.
    Afiyet Olsun








  2. Fatma
    Administrator





    Fırında Sebzeli Tavuk Tarifi


    Fırında Sebzeli Tavuk Tarifi.jpg


    600g tavuk pirzola ( kemiksiz, kuşbaşı kesilmiş)
    2 adet kabak
    1 adet patates
    1 su bardağı bezelye (konserve ise yıkayıp suyunu süzmek yeterlidir, ancak derin dondurucudan kullanıyorsanız 10dk kadar haşlayın)
    4 diş sarımsak
    1 adet kuru soğan
    2 yemek kaşığı sıvı yağ
    2 yemek kaşığı domates salçası
    2 adet kırmızı biber (isteğe bağlı)
    2 adet yeşil biber (köy biberi kullandım)
    Kekik
    Karabiber
    Pulbiber



    Soğan yemeklik doğranır, sarımsaklar soyularak 2-3 parça olacak şekilde kesilir. Sıvı yağda soğanlar pembeleşinceye kadar kavrulur. Biberler ilave edilerek bir süre daha kavrulur ve yıkanmış, suyu süzülmüş olan kuşbaşı tavuklar ilave edilir. Tavuklar suyunu salıp, tekrar çekinceye kadar pişirilir. Ardından salça ilave edilerek bir iki dakika daha kavrulur. Soyulup küp küp doğranmış kabak, küp küp doğranmış patates de ilave edilir. Baharatlar ile 2 su bardağı kadar sıcak su eklenir. Yemeğimiz kaynadıktan sonra bezelyeyi ilave ediyoruz. 2 dakika daha ocakta tutup altını kapatıyoruz. İsterseniz bu şekilde pişirmeye devam edebilirsiniz, ancak ben bu aşamada fırın kabına almayı tercih ettim. Yemeği borcama dökerek su miktarını kontrol edin, gerekirse sıcak olmak şartı ile bir miktar su ekleyebilirsiniz. Fırının derecesini 190 olarak ayarlayıp çalıştırın, patatesler yumuşayana kadar pişirin. Dilerseniz pişmesine yakın üzerine kaşar peyniri rendesi de serpebilirsiniz. Afiyet olsun.




+ Yorum Gönder


hafif ramazan yemekleri