+ Yorum Gönder
Yemek Tarifleri ve Hamur İşleri Forumunda Spagetti Pommodor-Pasta Tarifleri ve Hamur işleri Konusunu Okuyorsunuz..
  1. NAZLI
    Bayan Üye

    Spagetti Pommodor-Pasta Tarifleri ve Hamur işleri








    Spagetti Pommodor-Pasta Tarifleri ve Hamur işleri


    MALZEMELER

    6 kişilik

    500 gr spageti

    2 çorba kaşığı tereyağı

    1 avuç rende gravyer yada kaşar peyniri

    7 adet orta boy kabukları soyulmuş ince kıyılmış domates

    1 çorba kaşığı margarin

    1 küçük soğan ince kıyılmış

    1 diş sarımsak ince kıyılmış

    ½ defne yaprağı

    az tuz

    bir tutam toz şeker



    MALZEMELER

    6 kişilik

    500 gr spageti

    2 çorba kaşığı tereyağı

    1 avuç rende gravyer yada kaşar peyniri

    7 adet orta boy kabukları soyulmuş ince kıyılmış domates

    1 çorba kaşığı margarin

    1 küçük soğan ince kıyılmış

    1 diş sarımsak ince kıyılmış

    ½ defne yaprağı

    az tuz

    bir tutam toz şeker







  2. Dr Zeynep
    Bayan Üye





    ÇİN BÖREĞİ Malzemeler
    3 adet yufka
    250 gram soya filizi
    1'er adet kereviz, havuç ve soğan
    200gr kıyma, Tuz, karabiber
    2 yemek kaşığı margarin
    1 adet yumurtanın akı
    Bulamak için Galeta unu, 2 adet yumurta
    Kızartmak için Sıvıyağ

    ÇİN BÖREĞİ TARİFİ
    Yufkaları düz bir zemine yayın. Önce ikiye, daha sonra her parçayı da üçe bölüp 18 parça yufka elde edin. Yemeklik doğranmış soğanı margarinle birlikte kavurun. Üzerine kıymayı ilave edip, kıyma suyunu çekene kadar bir süre kavurun. Kavrulan kıymaya, rendelenmiş havuç ve kerevizi ekleyip kavurmaya devam edin. Soya filizini katıp, tuz ve karabiberini ayarlayın. Soğuduktan sonra yufkaların üzerine kıymalı harcı paylaştırın. Geniş birer sigara böreği şeklinde sarın. Böreklerin uç kısımlarını, açılmamaları için yumurta akına batırırı. Börekleri önce galeta ununa daha sonra yumurtaya bulayın. Kızgın yağda kızartın. Sıcak servis yapın.




+ Yorum Gönder