+ Yorum Gönder
Yemek Tarifleri ve Hamur İşleri Forumunda Pratik su böreği-Pasta Tarifleri ve Hamur işleri Konusunu Okuyorsunuz..
  1. NAZLI
    Bayan Üye

    Pratik su böreği-Pasta Tarifleri ve Hamur işleri








    MALZEMELER
    4 Yufka
    Yaırm paket margarin
    3 yumurta
    250 gr beyaz peynir
    Yaırm şişe süt
    Maydanoz

    HAZIRLANIŞI
    Sütü, yumurtaları, eritilmiş ve soğumuş margarini porselen bir kaba koyarak ve karıştırın. 2 yufkayıküçük küçük didikleyerek karışıma ekleyin, peyniri ve maydanozu da ekleyin. Tüm malzemeleri karıştırdıktan sonra, 45 dk. buzdolabında bekletin. Normal bir tepsiyi yağlayın, 1 adet yufkayı tepsiye serin. 45 dk. sonra karışımı buzdolabından çıkartın ve tepsiye serdiğiniz yufkanın üzerine dökün. Yanlardan taşan yufkayı karışımın üzerine kıvırın ve diğer yufkayı karışımın üzerine koyun. Böreğin üstüne eritilmiş margarin sürüp 150C sıcaklıkta olan fırında pişirin. Börek kızarıncaya kadar fırından çıkartmayın.










  2. Harbi @ kız
    Bayan Üye





    PRATİK SU BÖREĞİ (6 KİŞİLİK)

    Malzemeler
    2 adet yufka
    2 adet yumurta
    4 çorba kaşığı yoğurt
    1 su bardağı süt
    1 çay bardağı sıvı yağ
    1/2 çay bardağı su
    150 gr. beyaz peynir
    1/2 demet maydanoz
    Yemeğin Tarifi
    Küçük bir tepsiyi sıvı yağ ile yağlayın. Yufkaların her birini 12 parçaya ayırın.

    Yumurta, yoğurt, sıvı yağ ve sütü karıştırın. Ufalanmış beyaz peynire ince kıyılmış maydanoz ekleyip karıştırın. Yufkaların bir kısmını tepsiye yayın (Kalp şeklinde bir kalıp da kullanabilirsiniz). Üzerine yoğurtlu sütlü karışımdan biraz dökün. Tekrar yufka parçalarını koyun.

    Yufkaların üzerine maydanozlu peynir serpin. Peynirin üzerine tekrar yufka koyup, kalan yoğurtlu sütlü karışımı dökün. Tepsinin kenarındaki yufkaları kaldırtıp, altına 1 çay bardağı sukoyun.

    Böreği 180 derece ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya yaklaşık yarım saat pişirin.




+ Yorum Gönder