+ Yorum Gönder
2. Sayfa BirinciBirinci 12
Yemek Tarifleri ve Hamur İşleri Forumunda çabuk ve kolay kakaolu kek yapımı Konusunu Okuyorsunuz..
  1. izmir yasemin
    Devamlı Üye

    Cevap: çabuk ve kolay kakaolu kek yapımı

    Çabuk ve Kolay Kakaolu Kek Yapımı
    Tatlı ve Tuzlu Kurabiyeler
    Artılı Kurabiyeler
    MALZEMELER:
    1 yumurta
    yarım su bardağı pudra şekeri
    2.5 su bardağı un
    bir paket margarin
    1 paket kabartma tozu, vanilya

    İÇ MALZEMELER:
    2 su bardağı dövüşmüş fındık
    4 Tane yumurta
    3 çorba kaşığı süt
    1.5su bardağı kadar toz şeker
    YAPILIŞI:
    Hamur kabının içine unu koyun. Ortasını havuz gibi açın.
    Oda sıcaklığında yumuşamış margarini koyun 1 yumurtayı ekleyin.Pudra şekerini vanilya ve kabartma tozunu koyun. Hamuru yoğurun ve 1 saat dinlenmeye bırakın.
    İç malzemeyi hazırlayın. Tüm malzemeleri bir kaba koyun ve iyice özleşene kadar karıştırın.
    Hamurları mufin kalıplarına veya küçük kek kalıplarına minik yumurta şeklinde toparlaklar yaparak koyun Üstlerine iç malzemeden 2 yemek kaşığı kadar koyun. Üstüne hamurdan artı şekiller yapın, yüksek dereceli fırında 15 dakika kadar pşirmeniz yeterlidir. Soğuduktan sonra servis yapın.



    Cevap: çabuk ve kolay kakaolu kek yapımı frmacil sayfa 2iki Cevap: çabuk ve kolay kakaolu kek yapımı

  2. izmir yasemin
    Devamlı Üye
    Çabuk ve Kolay Kakaolu Kek Yapımı
    Tatlı ve Tuzlu Kurabiyeler

    Sıcak Soslu Kek
    MALZEMELER:
    2 su bardağı un
    Yarım su bardağı kakao
    1.5 çay kaşığı kabartma tozu
    Yarım paket margarin
    1.5 su bardağı toz şeker
    Bir paket ince doğranmış çikolata
    1 paket vanilya
    3 yumurta
    Yarım bardak kadar krema
    Bir su bardağı kadar iri iri doğranmış antep fıstıklı çikolata
    SOS MALZEMESİ
    2 yemek kaşığı margarin
    Yarım paket çikolata
    2 çorba kaşığı kadar nescafe
    1 Paket kadar kakaolu puding
    Pudingi pişirmek için süt
    YAPILIŞI.
    Kek kalıbını margarinle yağlayın. Un kabartma tozu ve kakaoyu karıştıralım, tencereye koyalım. Ortasını havuz gibi açalım. Margarin, şeker, vanilya ve ince doğranmış çikolataları ekleyelim.Kısık ateşte malzemeler eriyene kadar karıştıralım tahta kaşıkla. Ocaktan indirelim biraz soğuyunca çırptığımız yumurtaları ve kremayı ekleyelim. Karıştıralım.İri doğranmış çikolataları da koyalım. Hazırladığımız karışımı kek kalıbına dökelim. Üstüne yağlı kağıt veya alüminyum folya kapatalım.
    Geniş bir kabın içine su koyalım. Kek kalıbını içine oturtalım. Çok kısık ateşte benmari usulü bu keki pişirelim. Su azaldıkça su ekleyelim. 1.5 saate yakın keki pişirelim. Sonra servis tabağına ters çevirerek çıkaralım. Sıcak çikolata sosu ile servis yapalım.
    ÇİKOLATA SOS:
    Kakaolu pudingi pişirmeden önce nescafeyi ekleyelim. Üstünde yazan tarife göre pişirelim. Pişerken çikolatayı koyalım içine. Margarini de ekleyelim. Sıcakken kekin üzerine dökelim.




  3. izmir yasemin
    Devamlı Üye
    Çabuk ve kolay kakaolu keke yapımı
    Kremalı Sütlü Pasta
    MALZEMELER:
    4 adet yumurta
    2 su bardağı toz şeker(2çorba kaşığını ayır)
    1 su bardağı süt
    1 su bardağı pirinç unu
    1su bardağı un
    3 çorba kaşığı kakao
    1 paket margarin
    1 paket kabartma tozu
    1 paket vanilya
    KREMASI:
    2 Adet yumurta akı
    yarım su bardağı toz şeker
    YAPILIŞI:
    Yumurtaları çırpma kabına alalım. Şeker ekleyelim.Mikserle köpük köpük olana dek çırpalım. Margarini eritelim, ılınınca yumurtalı karışıma ilave edelim. Elenmiş un ve pirinç unu kakao kabartma tozu vanilyayı da ekleyelim. Pasta kalıbını yağlayalım, hafif şeker serpelim. Hamuru kalıba boşaltalım. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 45 dakika pişirelim Fırından çıkarınca, 1 bardak süte 2 kaşık toz şekeri karıştıralım. soğuk sütü pasta üzerinde gezdirelim.
    Yumurta aklarını şekerle kar gibi olana kadar çırpalım. Şekeri çok az su ile ağdalaşana kadar pişirelim.Soğuyunca yumurta aklarına yavaş yavaş yedirelim. Mikserle tekrar çırpalım. Bu kremayı pastanın üzerine boşaltalım. Kremanın pasta üzerinde aldığı şekil bozulmadan buzdolabında birkaç saat bekletelim.
    Afiyet olsun




  4. izmir yasemin
    Devamlı Üye
    Çabuk ve kolay kakaolu kek yapımı
    Peynirli Kek
    MALZEMELER:
    1 kase yoğurt
    1çay kaşığı tuz
    3 tane yumurta
    1 paket margarin
    Yarım çay bardağı sıvı yağ
    1 paket kabartma tozu
    250gr kadar beyaz teneke peyniri
    Yarım demet dereotu(arzuya bağlı)
    alabildiği kadar un
    üzerine bir yumurta sarısı
    YAPILIŞI:
    Beyaz peyniri çatalla iyice ezelim. Dereotunu ince ince kıyalım. Bir hamur kabının içine yoğurt ve yumurtaları koyalım. Özleşene kadar çırpalım iyice. Bu karışıma peynir ve dereotunu ekleyelim. Erittiğiniz ılık margarini sıvı yağ ve kabartma tozu tuzu da koyalım. Unu yavaş yavaş ekleyerek özlü bir hamur elde edelim. Hamur akışkan kek kıvamında olacak. Ne çok cıvık ne de kurabiye hamuru kadar yumuşak olmayacak.( Kaşıktan akabilsin hamur) Dilediğiniz bir keke kabını veya borcamı margarinle yağlayın.Kek yapışmasın diye biraz un serpelim. Karışımı kalıba dökelim.Üzerine çırpılmış yumurta sarısı sürelim.Arzu ederseniz çörek otu ve susam da dökebilirsiniz . Bu keke çok yakışıyor.Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 45 -50 dakika kadar pişirelim.
    Afiyet olsun.

  5. izmir yasemin
    Devamlı Üye
    Çabuk ve Kolay Kakaolu Kek Yapımı
    Tatlı ve Tuzlu Kurabiyeler

    Tuzlu Bisküvi
    MALZEMELER:
    Yarım paket margarin
    3 su bardağı un
    bir kase kaşar peyniri rendesi
    1.5 çay kaşığı kadar kabartma tozu
    1 çorba kaşığı kadar yoğurt
    1adet yumurta
    Bir miktar tuz
    üzerine sürmek için bir yumurta sarısı
    Çörek otu,susam, kırmızıbiber
    YAPILIŞI:
    Oda sıcaklığında bekletilmiş margarini bir kaba alalım.Una kabartma tozunu ekleyelim ve yağla buluşturalım.Az tuz katarak rendelenmiş kaşar peynirini ve yoğurdu da ekleyelim. Hamuru yoğuralım bir kenarda beklemeye alalım ki hamur özleşsin. Merdane yardımıyla hamuru 1cm kalınlığında açalım.Bisküvi kalıplarıyla veya şişe kapaklarıyla hamurdan şekilli parçalar çıkartalım.Yağlanmış tepsiye dizelim. Üzerine yumurta sarısı sürelim.Kırmızı biber çörek otu ve susam serpelim. 170 derecelik fırında bisküviler altın rengini alana kadar pişirelim.Afiyet olsun

  6. izmir yasemin
    Devamlı Üye
    Tatlı ve Tuzlu Kurabiyeler

    Patatesli Poğaça
    MALZEMELER:
    Bir çay bardağı eritilmiş margarin
    1 Çay bardağı sıvı yağ
    1 çay bardağı yoğurt
    aldığı kadar un
    1 çaı kaşığı tuz çörek otu susam
    1paket kabartma tozu
    1 paket vanilya
    İÇ MALZEME.
    3 tane patates
    bir kase kadar beyaz peynir
    kırmızı biber
    üzerine sürmek için yumurta sarısı
    YAPILIŞI:
    Poğaça malzemelerini derin bir kaba alın karıştırın yavaş yavaş un ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur tutun.Dinlenmeye bırakın. Patatesleri haşlayın kabuklarını soyun, çatalla iyice ezin. Peynir tuz ve kırmızı biber koyun karıştırın.
    Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alın.Yuvarlak olarak elinizde açın Ortasına iç malzemeden koyun ve yuvarlayın. İstediğiniz şekli verin. Üzerlerine çırpılmış yumurta sarısı sürün.Susam ve çörek otu serpiştirin. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirelim. Vanilya tatlılara konur ama bu tuzlu poğaçaya farklı bir tat veriyor.

  7. izmir yasemin
    Devamlı Üye
    Çabuk ve Kolay Kakaolu Kek Yapımı
    Kakaolo Çaylı Kek
    MALZEMELER:
    2 çorba kaşığı kakao
    1 tatlı kaşığı tarçın
    3 tane yumurta
    2 su bardağı toz şeker
    1 su bardağı demli çay
    1 paket margarin
    2.5 su bardağı un
    1 paket kabartma tozu
    1 paket vanilya
    KREMA MALZEMESİ:
    Yarım paket margarin
    Yarım su bardağı pudra şekeri
    1 adet yumurta akı
    Vanilya hindistan cevizi
    YAPILIŞI:
    Yumurtalarla şekeri bembeyaz köpük köpük olana kadar çırpalım.Önceden hazırlanmış soğuk demli çayı ,tarçını, erittiğimiz ve soğuttuğumuz margarini de ekleyelim yeniden çırpalım.Un, kabartma tozu vanilya ve kakaoyu da ilave edelim, mikserle en küçük devirde çırpalım.Kek kalıbını yağlayalım şeker serpelim. Hamuru dökelim, önceden ısıtılmış 170 dereceli fırında 45 dakika pişirelim
    KREMANIN YAPILIŞI:
    Oda sıcaklığında yumuşatılmış margarini bir kaba alalım, pudra şekeri ile çırpalım.Krema kıvamına geldiğinde yumurta akını ve ve vanilyayı ilave ederek tekrar çırpalım.Bu kremayı kekimizin üzerine sürelim Hindistan cevizi serperek servis yapalım
    Afiyet olsun.

  8. izmir yasemin
    Devamlı Üye
    Çabuk ve Kolay Kakaolu Kek Yapımı(soslu)

    kakaolu Pasta
    MALZEMELER:
    4 tane yumurta
    2 su bardağı toz şeker
    1 paket margarin
    1 su bardağı süt
    3 çorba kaşığı kakao
    1 tatlı kaşığı kabartma tozu
    1 paket vanilya
    2.5 su bardağı un
    YAPILIŞI:
    Kek çırpma kabına şekeri koyun,yumurtaları ekleyin ve köpük köpük olana kadar mikserle çırpın.Süt,kakao ve eritilmiş ılınmış margarini ilave edin karışıma çırpmaya devam edin. Karışıma un eklemeden önce bir bardak alın ve ayırın. Un kabartma tozu ve vanilya koyun, DÖK tahta kaşıkla iyice karıştırın un topak kalmasın. Hamuru yağlanmış ve hafif şekerlenmiş kek kalıbına dökün. önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 45 dakika pişirin.Fırından çıkarınca önceden ayırdığınız sosu dökün her tarafına. Kek sosu iyice çekince dilimleyerek servis yapın
    Afiyet olsun.

  9. izmir yasemin
    Devamlı Üye
    Çabuk ve Kolay Kakaolu Kek Yapımı
    Tatlı ve Tuzlu Kurabiyeler

    Çikolatalı Pasta
    MALZEMELER:
    5 Tane yumurta (oda sıcaklığında bekletilmiş)
    Yarım su bardağı toz şeker
    1 su bardağı un
    1 çorba kaşığı kakao
    1 fincan antep fıstığı
    1.5 çay bardağı çokokrem
    1 paket kabartma tozu
    Yarım paket margarin
    Hindistan cevizi
    KREMASI İÇİN MALZEMELER:
    Yarım su bardağı süt
    2.5 çorba kaşığı un
    1 yemek kaşığı toz şeker
    bir limon kabuğu rendesi
    YAPILIŞI:
    Çırpma kabına yumurtaları kıralım.Şekeri ilave edelim köpük köpük olana kadar mikserle çırpalım.Un kabartma tozu ve kakaoyu koyalım, düşük devirde çırpalım.Yağlanmış ve hafif şekerlenmiş kek kalıbına dökelim.170 derecelik önceden ısıtılmış fırınımızda pandispanyamızı pişirelim.
    Pandispanyamızı fırından alalım soğutalım.Keskin bir bıçak yardımı ile enine eşit iki parçaya bölelim.
    Kremasını hazırlayalım.Un şeker ve sütü tencereye alalım topak olmaması için iyice ezelim.Ağır ateşte sürekli karıştırarak koyulaşana kadar muhallebimizi pişirelim.Soğuyunca limon kabuğu rendesi koyalım ve iyice karıştıralım. pastanın alt katına sürelim kremayı.Dövülmüş antep fıstığı serpelim üzerine.İkinci kat pandispanyayı üzerine kapatalım.
    Çokokremi yarım paket margarinle ben-mari usulü eritelim.Pastanın üzerini ve yanlarını bu dolgu maddesi ile kaplayalım.Üzerine bolca hindistan cevizi serperek bir kaç saat donmaya bırakalım Sonra dilimleyelim servis yapalım.
    Ben-mari usulü: Genş bir tencereye iki parmak kadar su koyun. Eritmek istediğiniz malzemeyi bir büyük cezveye veye herhangi bir kaba koyun suyun çine oturtun yavaş ateşte eritin ama malzemenin içine su kaçırmamaya dikkat edin.
    Afiyet olsun

+ Yorum Gönder
2. Sayfa BirinciBirinci 12


cabuk cikolatali kek,  çabuk kakaolu kek