+ Yorum Gönder
1. Sayfa 12 SonuncuSonuncu
Yemek Tarifleri ve Hamur İşleri Forumunda çabuk ve kolay kakaolu kek yapımı Konusunu Okuyorsunuz..
  1. izmir yasemin
    Devamlı Üye

    çabuk ve kolay kakaolu kek yapımı








    pratik kek tarifleri

    Kakaolu Kek

    MALZEMELER:
    4 yumurta
    1,5 su bardağı toz şeker
    bir su bardağı süt
    bir su bardağı sıvı yağ
    2,5 su bardağı un
    1paket baking powder
    bir paket vanilya
    4 yemek kaşığı kakao
    YAPILIŞI:
    Kek kalıbını katı yağla iyice yağlayın. Kekinizin iyi pişmesini istiyorsanız malzemeler oda sıcaklığında olsun lütfen.Yağladığınız kalıba toz şeker serpin ki iyi kızarsın ve tadı farklı olsun.
    Bir kaba yumurtaları kırın , toz şekeri ekleyin. Mikserle 7-8 dakika çırpın . sırasıyla sıvı yağ ve süt ekleyin , yedirin karışıma. Un ve kabartma tozunu vanilyayı önce eleyin, sonra karışıma ilave edin. Tahta kaşıkla iyice karıştırın.Kakaoyu koyun ,karıştırın tüm malzemeyi, kalıba dökün. Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında 45 dakika pişirin.
    Afiyet olsun, ama lütfen bir tutam sevgi katın!







  2. izmir yasemin
    Devamlı Üye





    çabuk ve kolay kakaolu kek yapımı

    Alman pastası
    MALZMELER:
    1paket pandispanya unu
    3 tane yumurta
    4 çorba kaşığı su
    KREMASI:
    Yarım kg süt
    1 yumurtanın sarısı
    3 çorba kaşığı un
    2 çay bardağı pudra şekeri
    1çorba kaşığı margarin

    YAPILIŞI:
    Bir paket pandispanya ununa 3 yumurta ve 4 çorba kaşığı su ekleyin.Mikserle 7-8 dakika çırpalım.Hamuru yağlanmış ve unlanmış kek kalıbına döküp 170 derecelik fırında pişirin.
    Bir tencerenin içine sütü koyun yumurta sarısını ekleyin unu koyun karıştırın.Muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin .Ocaktan alınca içine 1 çay bardağı pudra şekerini ekleyin, margarini koyun . Mikserle 5 dakika çırpın.
    Soğuyan keki kalıptan çıkarın ortadan ikiye bölün. Şekerli su ile ıslatın kekleri. arasına kremayı sürüp kekleri birleştirin . Kekin üzerine bolca pudra şekeri serpin Buzdolabında bir kaç sat bekleyin, servis yapmazdan önce. Afiyet olsun..




  3. izmir yasemin
    Devamlı Üye
    çabuk ve kolay kakaolu kek yapımı

    İzmir'e ait kalbura bastı tatlısı

    MALZEMELER:
    2 su bardağı zeytinyağı
    1 bardak su veya süt (tatlınızın yumuşak olmasını istiyorsanız süt,gevrek olmasını istiyorsanız su koymanız gerekir)
    1tatlı kaşığı karbonat 1çimdik tuz
    2 su bardağı iri dövülmüş ceviz ,tarçın
    Aldığı kadar un

    ŞERBET:
    4 bardak toz şeker
    3,5 bardak su
    1tatlı kaşı limon suyu
    Şekeri, suyu tencereye koyun, ateşte şeker eriyene kadar karıştırın. Şerbt kaynayınca limon suyunu ekleyin bir taşım daha kaynatın, soğumaya bırakın.

    YAPILIŞI:
    Derin bir kaba zeytinyağı ve suyu koyun karbonat ekleyin bir tutam tuz koyun, karıştırın. Yavaş yavaş un ekleyin. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin.
    Hamur biraz dinlendikten sonra ceviz büyüklüğünde parçalar alın yuvarlayın, elinizde poğaça büyüklüğünde açın.Rendenin iri tarafına hamuru koyun,ortasına toz tarçınla karıştırdığınız cevizden 1 kaşık koyun .Rendenin üzerinde hamuru yuvarlayın poğaça şekli verin .Yağlanmış fırın tepsisine dizin tatlıları. 170 derecelik fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
    Fırından çıkarır çıkarmaz, ılık şerbeti yavaş yavaş tatlıların üzerinde gezdirin. Tüm şerbet bitene kadar yavaş yavaş dökün, soğumaya bırakın tatlıları . Üzerini hindistan cevizi veya dövülmüş antep fıstığı ile süsleyin.
    Arzu ederseniz kaymak eşliğinde servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.




  4. izmir yasemin
    Devamlı Üye
    çabuk ve kolay kakaolu kek yapımı

    Islak Kek
    MALZEMELER::
    4 yumurta
    2 bardak süt
    1 paket margarin
    2 su bardağı toz şeker
    1 paket kakao
    1 paket baking powder
    1 paket vanilya
    2 bardak un
    1 bardak sıvı yağ
    YAPILIŞI:
    Yumurtaları kırın, karıştırma kabının içine. Şekeri ekleyin 7-8 dakika çırpın kabarıp rengi açılınca, sırayla bir bardak süt, bir bardak yağ ekleyin. eritip soğuttuğunuz margarini de katın karışıma, çırpın. Sonra elenmiş un kabartma tozu ve vanilyayı da katın, karıştırın. 1paket kakao ekleyin iyice karıştırın malzemeler özleşsin.
    Yağlanmış ve toz şeker konmuş, kek kalıbına dökün karışımı. önceden ısItılmış fırında 170 derecede 45 dakika pişirin. Fırının kapağını 15 dakika sonra açın.
    Kalan 1 bardak sütü ısıtın biraz. İçine bir tatlı kaşığı toz şeker koyun eritin. Fırından çıkardığınız kekin üstüne kaşık kaşık sütü dökün
    Afiyet olsun

  5. izmir yasemin
    Devamlı Üye
    Çabuk ve kolay kakaolu kek yapımı- Tuzlu ve Tatlı kurabiyeler

    Lorlu un kurabiyesi
    MALZEMELER:
    1 paket margarin
    1 adet yumurta
    1 su bardağı yumurta
    4 su bardağı un
    1 su bardağı tozşeker
    1paket kabartma tozu
    İÇ MALZEME:
    300gr tatlı lor
    1 su bardağı şeker
    ÜZERİ İÇİN:
    1 su bardağı pudra şekeri
    YAPILIŞI:
    Oda sıcaklığında yumuşatılmış margarini geniş bir kabın içine alalım, içine yumurtayı kıralım. Yoğurt ve 1 bardak şekeri koyalım.krem kıvamına gelene kadar karıştıralım.Elenmiş unu ve kabartma tozunu da ekleyerek iyice yoğuralım Hamur dinlenirken, bir kap içinde 2 bardak tozşeker ve tatlı loru karıştıralım, içini hazırlayalım.Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparalım, yuvarlayalım, elimizle poğaça gibi yapalım. İçine şekerli lordan bir parça koyalım, yuvarlak şekil vererek kapatalım. Orta ısılı fırında altı üstü pmbeleşene kadar pişirelim. Fırından çıktıktan sonra soğumasını bekleyelim üzerlerine pudra şekeri eleyelim. Afiyet olsun

  6. izmir yasemin
    Devamlı Üye
    Çabuk ve kolay kek yapımı-talı vetuzlu kurabiyeler

    Hurmalı Kek
    MALZEMELER:
    1 subardağı hurma
    2 adet yumurta
    1.5 su bardağı toz şeker
    yarım su bardağı süt
    yarım su bardağı sıvı yağ
    1 paket kabartma tozu
    1 paket vanilya
    1 tatlı kaşığı tarçın
    1 su bardağı ceviz
    2.5 bardak un
    YAPILIŞI:
    Hurmaları bir müddet sıcak suda bekletip çıkarın. Kabuklarını soyun, çekirdeklerini çıkarın. Taze hurma olursa kabuklarını soymanız yeterli. Suya koymanız gerekmez. Hurmaları ince ince kıyın. Bir kapta yumurta ve şekeri çırpın. Süt, kabartma tozu sıvı yağ ve vanilyayı ekleyin, tarçını serpin. Cevizleri iri parçalar halinde kıyın karışıma ekleyin.Unu koyun, tahta kaşıkla karıştırın. Sonra hurmaları katın içine. Dilerseniz yağlanmış büyükçe bir kek kalıbına veya 14 adet muffin kalıbına bölüştürün hamuru. Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında 35-40 dakika pişirin

  7. izmir yasemin
    Devamlı Üye
    Çabuk ve Kolay kakaolu kek yapımı-Tatlı ve Tuzlu Kurabiyeler
    Elmalı Poğaça
    MALZEMELER:
    iç malzeme:
    3 tane elma
    4 çorba kaşığı toz şeker
    bir avuç kadar iri dövülmüş ceviz
    1 tatlı kaşığı tarçın
    HAMURUN MALZEMESİ.
    3 çorba kaşığı yoğurt
    1 paket margarin(oda sıcaklığında yumuşatılmış)
    2 çorba kaşığı şeker
    1çay kaşıığı karbonat
    aldığı kadar un
    pudra şekeri
    YAPILIŞI:
    Rendelenmiş elmaları ve şekeri tencereye koyun ve elmalar suyunu çekene kadar pişirin, soğumaya bırakın. Soğuyunca tarçın ve cevizi ekleyin elmalı karışımın içine .
    Derin bir kabın içine hamur malzemelerini koyun karıştırın. Yavaş yavaş un ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında hamur tutun
    Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın. elinizde hamurları el büyüklüğünde yuvarlak açın. Elmalı içten 1çay kaşığı dolusu koyun. Hamura ister rulo, isterseniz ayçöreği şekli verin. Yağlanmış tepsiye dizin. 180 derecelik fırında pembeleşinceye kadar pişirin.
    Soğuyunca üzerine pudra şekeri serpin

  8. izmir yasemin
    Devamlı Üye
    Çabuk ve kolay kakaolu kek yapımı
    Meyveli Kek
    MALZEMELER:
    yarım paketten biraz fazla margarin
    1.5 bardak pudra şekeri
    3 tane yumurta
    2 bardak un
    1 bardak süt
    1 paket kabartma tozu
    1 paket vanilya
    4-7 tane kuru kayısı
    12tane tuzsuz badem içi
    10tane antep fıstığı
    1 fincan kuru üzüm
    1 fincan dövülmüş ceviz
    rendelenmiş çikolata
    YAPILIŞI.
    Pudra şekeri ve margarini 7-8 dakika mikserle çırpın. Özleştikten sonra önce 3 yumurtanın sarısını ekleyin, çırpın. Sonra yumurtanın aklarını ekleyin yeniden çırpın. Sütü ekleyin. Unu eleyin ve karbonatla beraber hamurun içine koyun karıştırın .
    Badem, antep fıstığı, cevizleri de hamura katın.Kuru kayısıları doğrayıp onları da kuru üzümle beraber hamura ekleyin.İyice karıştırın.
    Yağlanmış kek kalıbının içine hamuru dökün önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 45 dakika pişirin. Fırıından çıkarır çıkarmaz üzerine rendelenmiş çikolata serpin

  9. izmir yasemin
    Devamlı Üye
    Çabuk ve Kolay Kakaolu Kek Yapımı
    Çikolata Soslu Kek
    MALZEMELER:
    2 adet yumurta
    1.5 su bardağı toz şeker
    1 su bardağı süt
    yarım su bardağı sıvı yağ
    1 paket kabartma tozu
    1 paket vanilya
    2 su bardağı un
    ÇİKOLATA SOS MALZEMELERİ:
    1 Büyük paket çikolata
    yarım bardak süt
    2 çorba kaşığı kakao
    YAPILIŞI:
    Şeker ve yumurtaları çırpın. Süt ve yağ koyun. Vanilya, kabartma tozu, unu eleyin ve karışıma ekleyin Karışımı yağlanmış kek kalıbına dökün. ısıtılmış 170 derecelik fırında keki 45 dakika pişirin.
    Çikolatayı ben-mari usulü eritin.( Derin bir kabın içine su koyun içine cezveyi oturtun, çikolata parçalarını atın cezvenin içine. Su kaynayınca çikolata eriyecektir. Çikolataların içine su kaçmamasına dikkat edin)
    Eriyen çikolatanın içine süt ve kakaoyu koyun karıştırın.
    Soğuyan keki kalıptan çıkarın dilmleyin. Sıcak çikolata sosunu kek dilimerinin üzerinde gezdirin

  10. izmir yasemin
    Devamlı Üye
    Cevap:çabuk ve kolay kakaolu kek yapımı
    Tatlı ve tuzlu kurabiyeler
    HAVUÇLU KEK

    MALZEMELER:
    4 yumurta
    2 su bardağı toz şeker
    1 su bardağı yoğurt
    1 su bardağı sıvı yağ
    2.5 su bardağı un
    1 paket kabartma tozu
    1 paket vanilya
    1 çorba kaşığı tarçın
    1 su bardağı rendelenmiş havuç
    1 su bardağı dövülmüş ceviz
    SOS MALZEMELERİ:
    1su bardağı süt
    2 çorba kaşığı buğday nişastası
    1 paket vanilya
    2 çorba kaşığı toz şeker
    2 çorba kaşığı antep fıstığı
    YAPILIŞI:
    Yumurtaları ve şekeri kar gibi olana kadar çırpın. Şeker eridikten sonra yağ ve yoğurt ekleyin,çırpmaya devam edin. Un, vanilya, tarçın ve kabartma tozunu da ilave edin, iyice harmanlayın. İçine rendelenmiş havuç koyun, ceviz ekleyin, karıştırın yuvarlak bir kalıba dökün. Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında 50 dakika kadar pişirin. Havuç olduğu için pişme süresi uzayacaktır. Hamur kalmaması için keki kontrol edin, biraz daha pişirin.
    Sos için malzemenin tümünü blendırdan geçirin, koyulaşan kadar pişirin. soğumaya bırakın. Kek soğuyunca sosu üzerinde gezdirin, antep fıstığınla süsleyin

+ Yorum Gönder
1. Sayfa 12 SonuncuSonuncu


cabuk cikolatali kek,  çabuk kakaolu kek