+ Yorum Gönder
Yemek Tarifleri ve Hamur İşleri Forumunda Kayseri Yağlaması nasıl yapılır Konusunu Okuyorsunuz..
  1. Mesport
    Moderators

    Kayseri Yağlaması nasıl yapılır








    Kayseri Yağlaması nasıl yapılır




    Malzemeler:

    1 paket kuru maya veya 1 küp yaş maya
    1 çay bardağı süt
    1 su bardağı ılık su
    1 çay kaşığı toz şeker
    Un (yaklaşık 5 bardak)
    Tuz
    400 gram kıyma
    2 orta boy soğan
    2 rendelenmiş domates
    1 biber
    Tuz, toz kırmızı biber
    1 çay bardağı sıcak su
    3 kaşık tereyağı

    üzeri için:
    Sarımsaklı yoğurt


    Yapılışı:

    Tereyağını eritin, soğanları kavurun, kıymayı ekleyip ara sıra karıştırın.
    İnce kıyılmış biberleri ekleyinç en son domatesi ve sıcak suyu ekleyin kısık ateşte pişirin.
    Tuz ve toz biberi ekleyip ateşten alın.
    Yaş maya kullanacaksanız ılık suyun içine şeker ve mayayı ekleyip eritin.
    Kuru maya kullanacaksanız böyle bir işleme gerek yok.
    Tuzu, şekeri, suyu, mayayı, sütü bir kaba alın, yavaş yavaş unu ekleyip yoğurun. Yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun.
    Hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler alıp servis tabağı büyüklüğünde incecik açın.
    Hamurun üzerini örtün kurumasın.
    Açtığınız hamurları sacta veya yağsız teflon tavada arkalı önlü pişirin.
    Pişen hamurların üzerine kıymalı harçtan bir kaşık ekleyip üst üste koyun. 4 parçaya bölüp sarımsaklı yoğurtla beraber servis yapın.


    alıntı







  2. VUSLAT
    Bayan Üye





    kayseriye has bir lezzet zor görünsede aslında hiçte zor değil ayrıca yaptıktan sonra tadıldığında nekadar güzel bir lezzet olduğunu farkedeceksiniz




+ Yorum Gönder